Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» | Δελτίο Τύπου [2 Μαΐου 2015]

Φωτογραφία προφίλ του χρήστη KOINWNIA POLITIKH-PARATAXHΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Καθημερινά γινόμαστε θεατές των επεισοδίων ενός έργου που έχουμε βαρεθεί, αυτό των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Το μέλλον δείχνει και είναι αβέβαιο.

Ερμηνεύοντας τα γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος επισημαίνουμε ότι:

Ο κ. Σαμαράς δεν εφάρμοσε τα μέτρα που ζήτησε η πρώην Τρόικα και νυν «θεσμοί» (e-mail Χαρδούβελη). Ήξερε ότι ήταν αδύνατο να ψηφιστούν εκείνη τη χρονική συγκυρία επιπλέον μέτρα. Έτσι, δεν έγινε η αξιολόγηση από τους δανειστές και δεν πήραμε τα υπόλοιπα 7,2 δις € του προγράμματος. Ο ίδιος, βλέποντας το τι έρχεται προκάλεσε τις εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ «τσίμπησε» στο δόλωμα, αντί να περιμένει λίγους μήνες ώστε να αποκαλυφθεί πλήρως η «γύμνια» της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Εντελώς ανέτοιμη η νέα κυβέρνηση –και με φρούδες, όπως αποδείχθηκε, τις ελπίδες της για κοινό μέτωπο του Ευρωπαϊκού Νότου εναντίον της λιτότητας–
υπέγραψε στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου με τους δανειστές, όρους που ήσαν σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Συγχρόνως βέβαια, αποδείχθηκε και η δουλική υποτέλεια των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Σήμερα η κυβέρνηση δείχνει να επιμένει ακόμη σε κάποιες κόκκινες γραμμές, αλλά σιγά σιγά οι ψευδαισθήσεις διαλύονται. Παράλληλα το σπιράλ του οικονομικού και όχι μόνο μαρασμού συνεχίζεται, ο παραγωγικός ιστός διαλύεται, η ανεργία μεγαλώνει. Στο πλαίσιο της Ευρωζώνης είναι ουτοπικό να πιστεύει κανείς σε ουσιαστική αλλαγή πολιτικής. Οι κατευθυντήριες γραμμές δίνονται από το Ευρωιερατείο. Ακόμη και ο κρατικός προϋπολογισμός πλέον συντάσσεται στις Βρυξέλλες.

Με ευχολόγια, όμως, και με «καλές προθέσεις» δεν ταΐζεις τους πεινασμένους, δεν δίνεις δουλειά στους ανέργους, δεν ανατρέπεις την ύφεση, δεν μπορείς να άρεις την ουσιαστική υποθήκευση και την υποδούλωση της Ελλάδος, ενώ η εθνική ανεξαρτησία μένει νεκρό γράμμα.

Η περίοδος χάριτος της κυβέρνησης σιγά-σιγά τελειώνει, και αυτό σημαίνει πως απαιτείται:

Α. Ενημέρωση του Ελληνικού λαού για τη δυνατότητα που έχει η Χώρα να αποχωρήσει, με τη συναίνεση των «εταίρων», από την Ευρωζώνη και ποιες είναι οι οικονομικές αλλαγές που θα διαμορφωθούν με την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» έχει αναλύσει επιστημονικά μέσα στο οικονομικό πρόγραμμά της το ότι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα είναι η μόνη ελπίδα ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας, ενώ αντίθετα η παραμονή στη ζώνη του ευρώ είναι καταστροφική και συνεπάγεται διαρκή πολιτική λιτότητας και συνεπώς την πλήρη εξαθλίωση των πολιτών.

Β. Άμεση υπογραφή συνθήκης εξουσιοδότησης προς τους δανειστές με ημερομηνία ισχύος την ημερομηνία οφειλής της δόσης, καθώς και με το αντίστοιχο ποσό, το οποίο το ΔΝΤ ή η ECB, ή οι κάτοχοι των εντόκων γραμματίων θα εισπράξουν από την υπολειπόμενη δόση των 7,2 δις ευρώ που οφείλουν οι δανειστές προς την Ελλάδα. Έτσι η χώρα μας διατηρεί τα αποθεματικά της για να εξυπηρετήσει τις εσωτερικές της ανάγκες (μισθούς, συντάξεις, κλπ), αποκλείεται η πιθανότητα πιστωτικού γεγονότος γιατί τα χρήματα βρίσκονται στην διάθεση του οφειλέτη και η πίεση περνάει πια στους δανειστές για να συμφωνήσουν σύντομα με την Ελλάδα. Επιπλέον, είναι επιτακτική η ανάγκη να συσταθεί μία επιτροπή διεθνούς λογιστικού ελέγχου με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων για το δημόσιο χρέος, με σκοπό την διαγραφή του επαχθούς τμήματός του.

Γ. Κατάρτιση αναλυτικού προγράμματος εθνικής ανασυγκρότησης, το οποίο θα υλοποιηθεί με το εργαλείο που λέγεται εθνικό νόμισμα.

Η ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι τεράστια.

Θα απογοητευθεί ο Ελληνικός λαός για άλλη μία φορά;

Θα καταντήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα διαχείρισης της εξουσίας που θα αναγκαστεί να πάρει νέα επώδυνα μέτρα καθ’ υπόδειξη των δανειστών; Σκοπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό με το πραγματικό ζητούμενο των διαπραγματεύσεων που σίγουρα δεν είναι οι μεταρρυθμίσεις; Μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακούσει από επίσημα χείλη να ανακοινώνεται πως οι προσπάθειες των δανειστών επικεντρώνονται στο να επεκταθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδος πέραν του 2054 που είναι μέχρι σήμερα, με ότι συνεπάγεται αυτό!

Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» είναι παρούσα, άγρυπνος φρουρός της Πατρίδος.

Ο Πρόεδρος
και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής 
της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)