Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Οι Κινέζοι ψηφίζουν Μόσχα

Τη Μόσχα «ψηφίζουν» οι κινέζοι τουρίστες ως τον πιο δημοφιλή ευρωπαϊκό προορισμό.  
Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας CityMetric Intelligence, πέρυσι επισκέφθηκαν τη ρωσική πρωτεύουσα περίπου 376.000 Κινέζοι τουρίστες, σχεδόν τετραπλός αριθμός από τους μόλις 94.000 κινέζους που επισκέφθηκαν το Λονδίνο!
Υψηλή θέση καταλαμβάνει η ρωσική πρωτεύουσα και στη λίστα των διεθνών προορισμών, στην κορυφή της οποίας βρίσκεται η Νέα Υόρκη με 646.000 κινέζους, ενώ ακολουθεί το Λος Αντζελες με 570.000 επισκέπτες, και το Σίδνεϊ με 387.000, ενώ την Μόσχα ακολουθεί η Μελβούρνη με 303.000.

Οι συντάκτες της έρευνας επισημαίνουν πως τα στοιχεία του 2013, αφορούν μόνο τους μακρινούς προορισμούς και δεν υφίσταται καν θέμα σύγκρισης με τον αριθμό των κινέζων επισκεπτών σε πιο κοντινούς προορισμούς, όπως η Σεούλ που πέρυσι δέχθηκε πάνω από 4 εκατομμύρια κινέζους πολίτες! Στη λίστα των κοντινών προορισμών, τη δεύτερη και τη τρίτη θέση καταλαμβάνουν η Μπανγκόγκ και η Σιγκαπούρη, με 3 και 2 εκατομμύρια κινέζους επισκέπτες αντίστοιχα.

Πτώση στα εορταστικά πακέτα λόγω της υποτίμησης του ρουβλίου
Πλήγμα δέχθηκε ο εσωτερικός τουρισμός μετά την υποτίμηση του ρωσικού νομίσματος. Οπως λένε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS ρώσοι τουριστικοί πράκτορες, σημειώθηκε μεγάλη πτώση ζήτησης στα παραδοσιακά εορταστικά πακέτα για την υποδοχή του Νέου Ετους στη Μόσχα. Οπως λένε οι πράκτορες, οι ρώσοι πολίτες επέλεξαν πιο φθηνούς προορισμούς για τις πρωτοχρονιάτικες διακοπές τους, συμπληρώνοντας πως
ήδη σκέφτονται να ρίξουν τις τιμές και να προχωρήσουν σε εκπτωτικά πακέτα από το 2015. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)