Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Δεν έχει μόνο η Ελλάδα υδρογονάνθρακες… Όλος ο πλανήτης έχει!


Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Όλος ο πλανήτης έχει. Γιατί οι ΗΠΑ επιμένουν να αγοράζουν επι τόσα χρόνια απο τον ΟΠΕΚ;
Γιατί όλος ο πλανήτης αγόραζε και πρέπει ακόμη να συνεχίσει να αγοράζει απο τον ΟΠΕΚ; Έχει χαμηλές τιμές;
Γιατί η ΕΕ εισάγει σε τριπλάσια τιμή απο την αξία του το φυσικό αέριο στην επικράτειά της; Γιατί πολλά μάτια είναι τόσο ερμητικά κλειστά; H απάντηση είναι απλή. Όλοι κρύβουν μια Ελλάδα μέσα τους. Παντού υπάρχουν τα κανάλια, τα κοπρό, οι μειοδότες και οι ανίκανοι.

Στη συνέχεια θα δούμε πιο συγκεκριμένα τί κοιτάσματα υπάρχουν στην ΕΕ.
Τα δεδομένα στα οποία βασίζεται η ανάλυσή μας προέρχεται απο πρόσφατες μετρήσεις Μαγνητικών Ανωμαλιών που έκαναν στις ΗΠΑ με αεροπλάνα (σαν αυτά τα ηλεκτρονικά της Τουρκίας που αλωνίζουν το Αιγαίο). Όλοι οι χάρτες του

άρθρου είναι του έτους 2014. Οι θέσεις των πιθανών κοιτασμάτων είναι με κόκκινο.
Η ύπαρξη πολλών κοιτασμάτων σε όλη τη γή είναι γνωστό και απο πολλές δεκαετίες. Το πιο σημαντικό δεν είναι γίνει κάπου εξόρυξη αλλά να μη βγάλει υδρογονάνθρακες ο ανταγωνστής ή ο εχθρός σου!
Η ανταγωνιστικότητα στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης θα περιορισθεί σε δουκάτα και σε ΕΟΖ,τις οποίες έχουν ήδη αποδεχτεί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Το ΚΚΕ κάνει τη πάπια…

Στον παραπάνω χάρτη φαίνεται ότι μόνο η Γαλλία και η Γερμανία δεν έχουν υδρογονάνθρακες στην ΕΕ.  AΠΕ και πυρηνική ενέργεια για αυτές τις χώρες είναι μονόδρομος.
Η Πολωνία, η Ουκρανία και οι Νότιοι έχουν. Αυτά που έλεγε ο συγχωρεμένος ο Σαμαράς, ότι η Ελλάδα θα ήταν ο τροφοδότης της ΕΕ ήταν για σφαλιάρες.

Η γεωστρατηγική αυτής της “εικόνας” σημαίνει ότι η στάση του ΟΠΕΚ σε σχέση με τη τιμή του πετρελαίου έχει μια δικαιολογία.

Αυτό όμως δεν μπορεί να αλλάξει τη πορεία της παγκόμσιας έρευνας για υδρογονάνθρακες λόγω της αύξησης του λόγου (κόστος εξόρυξης/απόδοση επένδυσης). Οι επενδύσεις δεν αποδίδουν ποτέ άμεσα. Το ερώτημα είναι πού θα ξεκινήσουν πρώτα και πόσο γρήγορα θα αποδώσουν. Είναι θέμα κοστολόγησης και πολιτικής της ενέργειας.

Όλη η ΕΕ δεν διαθέτει σωστή πολιτική στην ενέργεια.

Σημειώστε ότι και η Αρκτική και η Ανταρκτική διαθέτουν αμφότερες πολλά κοιτάσματα υδρογονανθράκων.
Z-code

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)