Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Το 2030 η Κίνα θα έχει τους περισσότερους Χριστιανούς στον κόσμο

Το 2030 η Κίνα θα έχει τους περισσότερους Χριστιανούς στον κόσμοΤο 2030 η Κίνα θα έχει τους περισσότερους Χριστιανούς απ όλες τις χώρες του κόσμου, υποστηρίζει ο καθηγητής Κοινωνιολογίας στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Περντιού, Φενγκάνγκ Γιάνγκ.

Ο καθηγητής υποστηρίζει μάλιστα , ότι μέχρι το 2030 η Κίνα θα έχει αναδειχθεί σε πρώτη χριστιανική χώρα του κόσμου, με περίπου 250 εκατομμύρια πιστούς.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού Economist, ο αριθμός των αθέων Κινέζων μειώνεται σταθερά, ενώ ταυτόχρονα ανεβαίνει με ραγδαίους ρυθμούς ο αριθμός των Κινέζων που δηλώνουν Χριστιανοί στο θρήσκευμα.

Σήμερα ο αριθμός των Κινέζων που έχουν ασπαστεί τον Χριστιανισμό έχει φτάσει στα 70 εκατομμύρια.

Ωστόσο ο Economist υποστηρίζει ότι πολλές ενορίες στην Κίνα αναγκάζονται να λειτουργούν υπό καθεστώς ημιπαρανομίας σε σπίτια Κινέζων πιστών, καθώς η αυξανόμενη δημοτικότητα του Χριστιανισμού στην χώρα αντιμετωπίζεται ως απειλή από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας.

tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)