Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13:47

Της Μαρίνας Μάνη

Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου Ο κύβος ερρίφθη και έδειξε πρόωρες εκλογές στις 25 Ιανουαρίου. Την ημερομηνία την ανακοίνωσε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς στο διάγγελμα που απηύθυνε λίγο μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας στη Βουλή.

Το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής θα υπογραφεί αύριο από τον Κάρολο Παπούλια, αφού προηγουμένως τον επισκεφθεί ο πρωθυπουργός και του ανακοινώσει επισήμως την πτώση της κυβέρνησής του.

Κατά τις πληροφορίες, η 25η Ιανουαρίου επελέγη για να είνει "εξπρές" η προεκλογική περίοδος, αν και επισήμως αναφέρεται ως επιχείρημα η δίμηνη παράταση του μνημονίου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Ούτε μία ψήφος παραπάνω

Στην τρίτη και τελική ψηφοφορία όχι μόνο δεν συγκεντρώθηκαν οι 180 ψήφοι για τον Σταύρο Δήμα αλλά δεν βρέθηκε ούτε ένα παραπάνω "ναι" από τα 168 της δεύτερης απόπειρας, παρότι στο κυβερνητικό επιτελείο αισιοδοξούσαν ότι το
αποτέλεσμα θα είχε "τουλάχιστον τον αρθμό ΄7΄ μέσα"...

Στις 14.00 ο Αντώνης Σαμαράς θα συγκαλέσει για τελευταία φορά το υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να επιχειρήσει μία πρώτη αποτίμηση του κυβερνητικού έργου και να θέσει το διακύβευμα των εκλογών, επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το διακύβευμα

Μία ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε με διάγγελμα στον ελληνικό λαό για να ανακοιώσει την ημερομηνία των εκλογών και να θέσει το διακύβευμά τους.

"Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους και δεν τις θέλει ο λαός", είπε.

Κι αφού ευχαρίστησε τους (13) ανεξάρτητους βουλευτές που ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα, μίλησε για "μία μικρή μειοψηφία 132 βουλευτών στην οποία συναθροίζονται του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής που σέρνει τη χώρα σε εκλογές".

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους, τους κάλεσε να "κάνουν ό,τι δεν έκανε η Βουλή σήμερα", δηλαδή "να διώξουν την αβεβαιότητα ώστε να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις και να βγει οριστικά η χώρα από την κρίση και τα μνημόνια"...

Β.Μεϊμαράκης: Τώρα η ώρα των πολιτών

Δήλωση με την διπλή ιδιότητα του Προέδρου της Βουλής και του στελέχους της ΝΔ εκανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Με την πρώτη, ανέφερε ότι θα ενημερώσει επισήμως -όπως οφείλει από το Σύνταγμα- τον Κάρολο Παπούλια για την αδυναμία της Βουλής να εκλέξει τον διάδοχό του.

Με την δεύτερη, τόνισε ότι "τώρα είναι η ώρα των πολιτών". Οι οποίοι, είπε, δεν θα ψηφίσουν τιμωρητικά, όπως το 2012, αλλά με γνώμονα την ανάγκη να μην πάνε χαμένες οι θυσίες τους. "Θα δώσουν ψήφο αναγνώρισης", τόνισε



capital.gr



Σχόλιο ιστολογίου:
Όταν η πολιτική ανικανότητα κυριαρχεί, προδότες σαν τον Σαμαρά, σκοτώνουν την λαϊκή βούληση, την δημοκρατία, το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Τέτοια «αποβράσματα» ψηφίστηκαν από τον λαό που κάποτε τους φώναζαν «προδότες».
Αν υπήρχε λίγο φιλότιμο τόσο από τους ψηφοφόρους όσο και από τους πολιτικούς  η χώρα θα είχε κύριο μέλημα την διάσωση των πολιτών και όχι των ιδιωτικών τραπεζών, δηλαδή πρώτα ο λαός και μετά οι τράπεζες.
Τώρα ήρθε η μεγάλη ευκαιρία να δούμε αν ο λαός ξύπνησε από τον λήθαργο της προπαγάνδας, του ψεύδους, της απάτης, του φόβου … τώρα που θα του κατάσχουν το σπίτι του, θα δώσουν άραγε και την ψυχή τους για το βόλεμα.
Τούτες οι εκλογές είναι η μεγαλύτερη ευθύνη όλων μας, σε τούτες τις εκλογές ζητούμε την χαμένη δημοκρατία, την χαμένη δικαιοσύνη, ζητούμε να ανυψώσουμε το κεφάλι και να φωνάξουμε σύσσωμοι, όχι στον τραπεζικό φασισμό, όχι στην Γερμανική κατοχή που με την πολιτική λιτότητας κατέστρεψε  την Ε.Ε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)