Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Προβόπουλος: Το παρακάναμε με τους φόρους [κι αυτός στην ανάπτυξη αναφέρεται]

“Η δημοσιονομική προσαρμογή της τελευταίας τετραετίας βασίστηκε σε μεγαλύτερο βαθμό απ΄ό,τι έπρεπε σε αύξηση της φορολογίας, η οποία οδήγησε σε σημαντική επιβάρυνση των φορολογουμένων, ιδιαίτερα των ειλικρινών” αναφέρει ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος.

Τη διαπίστωση οτι οι συνεπείς φορολογούμενοι επωμίστηκαν ένα δυσανάλογο μέρος της προσπάθειας διατυπώνει σε συνέντευξή του στο Πρωτο Θέμα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Προβόπουλος τονίζει οτι οτι η ελληνική οικονομία εχει σημειώσει ουσιαστική πρόοδο και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για επιστροφή σύντομα στην ανάπτυξη.

Ωστόσο, ωστόσο σημειώνει πως, δεδομένου ότι το 2014 είναι έτος εκλογικών αναμετρήσεων και οι θετικές προβλέψεις «μπορεί να αποδυναμωθούν, αν δεν ακυρωθούν» σε περίπτωση που η πολιτική αντιπαράθεση οξυνθεί περαιτέρω, απαιτείται «η σύμπλευση κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων σε ένα θετικό σχέδιο εξόδου από την κρίση».

Ο κ. Προβόπουλος αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο «κουρέματος» των καταθέσεων και υπογραμμίζει ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες. Για δε την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, σημειώνει πως αν και έχει διανυθεί ένα μεγάλο μέρος της αναγκαίας διαδρομής, η προσπάθεια δεν έχει ολοκληρωθεί. «Απομένει να πορευτούμε ακόμη το δύσκολο "τελευταίο μίλι". Η σταθεροποίηση που καταγράφεται είναι ακόμη εύθραυστη» λέει και προσθέτει: «Επομένως είναι εθνική ανάγκη να διαφυλαχθούν όσα έχουμε ήδη πετύχει με τεράστιο κοινωνικό κόστος, να αποτραπούν οπισθοδρομήσεις και να σιγουρέψουμε την οικονομική προοπτική της χώρας».

.newsit




Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Ο φόβος μήπως χάσουν τις εκλογές του 2014, έχει τοποθετήσει τους υπεύθυνους της οικονομικής εξαθλίωσης να αναφέρονται στην ανάπτυξη, μια λέξη που στο στόμα των πολιτικών χάνει την έννοια της .
Μια καλή ανάλυση αναφέρεται στην διεύθυνση: http://el.wikipedia.org/wiki/Οικονομική_ανάπτυξη
 Για εμάς ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, υπέρογκη φορολογία, άνισο καταμερισμό πλούτου, διάλυση της μεσαίας τάξης, κατασχέσεις, άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, οικονομική παρακολούθηση, φακέλωμα, ενίσχυση των τραπεζών από τα χρήματα των φορολογούμενων δεν είναι ανάπτυξη, αλλά εξόντωση και γενοκτονία του Ελληνικού λαού.  
Όλα τα υπόλοιπα είναι για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πρόβατων που τους ψηφίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)