Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Πουλάμε ελληνικά προϊόντα από τα νησιά Φόκλαντ μέχρι τα Virgin Islands

Από τη Χιλή μέχρι τη Γκάνα  και από τα νησιά Φόκλαντ μέχρι το Περού και στην Σενεγάλη είναι μερικές από τις χώρες που εξάγουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες παρά την οικονομική ύφεση στη χώρα μας, συνεχίζουν την επέκταση τους σε νέες ακόμη πιο απομακρυσμένες αγορές.
Όπως προκύπτει και από πρόσφατη έρευνα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών για τα 100 πιο εξαγώγιμα προϊόντα και τις 100 κυριότερους προορισμούς των ελληνικών εξαγωγών στο εννιάμηνο του 2013, το ελαιόλαδο, το βαμβάκι, η ενέργεια, ο μηχανολογικός εξοπλισμός. 

Επίσης τα κοσμήματα και ο χρυσός διεκδικούν υψηλές θέσεις κατάταξης και μερίδια στη διεθνή αγορά. Ακολουθούν τα προϊόντα μηχανολογικού εξοπλισμού, δομικά υλικά, κοσμήματα και  πολύτιμα μέταλλα, όπως ο χρυσός, καθώς και είδη οικιακής χρήσης. 


Αξιοσημείωτες είναι και οι εντυπωσιακές επιδόσεις που καταγράφουν οι ελληνικές εξαγωγές προς τη Σαουδική Αραβία, την Κίνα και το Ισραήλ αλλά και σε χώρες όπως η Γκάνα, Ακτή Ελεφαντοστού, Μπενίν, Μαλαισία, Χιλή, Βιετνάμ, Σρι Λάνκα, Μαυριτανία, Ομάν και Κολομβία.


Μάλιστα το 2013 είχαμε και νέες χώρες εισόδου των ελληνικών επιχειρήσεων, όπως το Ομάν (με 27,9 εκατ. Ευρώ, στην 64η θέση), οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι (με 16,2 εκατ. Ευρώ στην 72η θέση), η Θέουτα (Αυτόνομη περιοχή της Ισπανίας στη Βόρεια Αφρική, με 15,6 εκατ. Ευρώ στην 73η θέση), η Αγία Ελένη και οι Εξαρτήσεις της (με 12,6 εκατ. Ευρώ στην 75η θέση), το Περού (με 11,6 εκατ. Ευρώ στην 79η θέση), η Σενεγάλη (με 7,6 εκατ. Ευρώ στην 89η θέση) και η Αργεντινή (με 7,2 εκατ. Ευρώ στην 92η θέση).


Επίσης στα νησιά Φόκλαντ αλλά και στους νήσους Μάρσαλ που βρίσκονται στον Ειρηνικό Ωκεανό, μεταξύ της Χαβάης και  Παπούα - Νέας Γουινέας, κάποιες ελληνικές επιχειρήσεις εδώ και χρόνια εξάγουν διάφορα προϊόντα, όπως μεταξύ άλλων, μακαρόνια, σπάγγους, σωσίβια καθώς και τεχνολογικό εξοπλισμό.
Επίσης οι ελληνικές εξαγωγές έχουν φτάσει μέχρι τα νησιά Φόκλαντ και τις εξωτικές Μπαχάμες, 


Να σημειωθεί ότι μερικά από τα περίεργα των ελληνικών εξαγωγών είναι ότι τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μεγάλο ποσοστό αύξηση ελληνικών εξαγωγών στην Κίνα…. συσκευών  τηλεπικοινωνιών και εγγραφής ήχου!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)