Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Τρόικα: Ξεχάστε τις μικρές υποθέσεις, ψάξτε τον...πλούτο

Picture 0 for Τρόικα: Ξεχάστε τις μικρές υποθέσεις, ψάξτε τον...πλούτοΤο σαφές μήνυμα της τρόικας προς το υπουργείο Οικονομικών για τις εκκρεμείς φορο-υποθέσεις . Ποιες επαγγελματικές ομάδες μπαίνουν στο στόχαστρο
Η τρόικα είναι κάτι παραπάνω από σαφής. Διαπιστώνοντας ότι οι ελληνικές φοροεισπρακτικές αρχές είναι αντικειμενικά αδύναμες για να σηκώσουν όλο το βάρος των εκκρεμών υποθέσεων, ζητά από την κυβέρνηση να σταματήσει να «τσαλαβουτά» σε όλες, μην καταφέρνοντας στο τέλος της ημέρας τίποτα, και να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της αποκλειστικά στις μεγάλες φορο-υποθέσεις. Κι αυτό γιατί είναι σίγουρη ότι μόνο κατ' αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να μαζέψει έσοδα και να μειώσει τη σχεδόν ατελείωτη δεξαμενή των ανείσπρακτων οφειλών.



Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, οι θεσμικοί ελεγκτές της χώρας προτρέπουν την αρμόδια Γενική Γραμματεία Εσόδων να σταματήσει να ασχολείται με τις μικρές υποθέσεις, οι οποίες, ακόμα και αν ολοκληρωθούν ως προς τη διερεύνηση τους, θα αποδώσουν ελάχιστα και να κάνουν focus, σχεδόν αποκλειστικά, σε εκείνες τις υποθέσεις που κινδυνεύουν να παραγραφούν και αφορούν τον μεγάλο πλούτο.

Ήδη, επαγγελματικές ομάδες, όπως αυτές των γιατρών και των δικηγόρων, έχουν μπει για τα καλά στο στόχαστρο, καθώς «πρωταγωνιστούν» στις περισσότερες από αυτές. Και δεν είναι τυχαίο ότι αυτές δέχονται και τις περισσότερες επισκέψεις των κλιμακίων του ΣΔΟΕ αυτές τις μέρες, σε συνδυασμό βέβαια και με τις τουριστικές επιχειρήσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)