Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΘΕΡΙΕΥΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη                         8.11.2012
===================================================
Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Olli Rehn αναγνώρισε –καιρός ήταν- μόλις χθες, ότι «το ελληνικό χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο» -κάτι που ήταν αυταπόδεικτο, βέβαια, από την αρχή- και ότι οι δανειστές οφείλουν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα! Πράγματι, το χρέος εκτιμάται για  το 2013, στο 189% μέσα στο ΑΕΠ. Υπενθυμίζω ότι το ελληνικό δράμα, και τα δήθεν «σωτήρια μέτρα» άρχισαν με χρέος 115% στο ΑΕΠ. Δηλαδή, με χρέος σχεδόν βιώσιμο!!!

Αναγνώρισε, επίσης, ο κ. Επίτροπος, ότι «αν δεν ληφθούν μέτρα» η δυναμική του χρέους  θα εξακολουθήσει να  είναι ανοδική-κάτι, επίσης, αυταπόδεικτο από την πρώτη στιγμή.

Ωστόσο, διαψεύδοντας την –οπωσδήποτε φρούδα εξαρχής-  αισιοδοξία του Πρωθυπουργού, καθώς και των πέριξ αυτού φερέφωνων δημοσιογράφων, ο κ. Olli Rehn αποκλείει διαγραφή τμήματος του χρέους, και αποκλείει επίσης και «κούρεμα».

Αυτό, λοιπόν, που μένει, ως αντιμετώπιση της μη βιωσιμότητας του χρέους - που μόλις τώρα ανακαλύπτεται, ακριβώς, απ’ αυτούς που επιβάλλουν τα όχι μόνο βάρβαρα, αλλά και άκρως αναποτελεσματικά, αλλά και  εντελώς αντίθετα των επιβαλλομένων μέτρα- είναι συννεφώδες και  αδιευκρίνιστο, όπως άλλωστε ήταν και όλα αυτά τα τρία μαρτυρικά χρόνια. Και ερωτάται, γιατί βιαστήκαμε τόσο πολύ για να βάλουμε ακόμη μια θηλιά στο λαιμό μας, με την ψήφιση χθες των νέων αιματηρών μέτρων;;;; Για να μας χλευάζουν ακόμη περισσότερο οι εταίροι μας;;;;

Προς το παρόν, όμως,  εξυπακούεται (!!!), σύμφωνα με τους ιθύνοντες της ΕΕ και της χώρας μας,  ότι η άμοιρη Ελλάδα και ο εξαθλιωμένος λαός της οφείλουν –απαρέγκλιτα, πάντοτε- να εφαρμόζουν και τα παλαιότερα, αλλά και τα νεότερα μέτρα, παρότι εξαιτίας τους το χρέος μας καθίσταται ολοένα  και πιο απελπιστικά μη βιώσιμο!!!

Είναι εντυπωσιακό, αδιανόητο και ανεξήγητο το πώς 153 Έλληνες βουλευτές, κατά τεκμήριο με υψηλότερο ΙQ και μορφωτικό επίπεδο από το μέσο ελληνικό, πείστηκαν-γι ακόμη μια φορά- να ψηφίσουν μέτρα, που κάνουν το χρέος ακόμη πιο ασήκωτο, ακόμη πιο απειλητικό, ακόμη πιο μη διαχειρίσιμο, όχι πια μόνο για την οικονομία, που ούτως ή άλλως ψυχορραγεί, αλλά και για την εθνική μας υπόσταση.

Να το επαναλάβω. Μια ασθενική ελπίδα υπάρχει ακόμη στη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, εξυπακούεται χωρίς πολιτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)