Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Γνωστοποίηση της ίδρυσης και λειτουργίας του Ιδρύματος Μελέτης κι Προαγωγής των Θεσμών και της Αξιοκρατίας «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ».



Βάρδα 21.11.2012

Αριθμός Πρωτοκόλλου 5

Δελτίο Τύπου της  21.11.2012
               

ΘΕΜΑ: Γνωστοποίηση της ίδρυσης και λειτουργίας του Ιδρύματος Μελέτης κι Προαγωγής των  Θεσμών και της Αξιοκρατίας «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ».


Αγαπητέ Φίλε / Αγαπητή Φίλη,

Θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μην βιαστείς να σβήσεις αυτό το μήνυμα αλλά να αφιερώσεις δυο λεπτά και να το διαβάσεις.

Δεν είναι ένα πολιτικό μήνυμα, είναι ένα μήνυμα για τους θεσμούς.

Τα τελευταία 38 χρόνια (από το 1974 και μετά) ακούμε διαρκώς πολιτικούς να εξηγούν πως θα οδηγήσουν την χώρα σε ανάπτυξη. Σήμερα ακούμε τους ίδιους πολιτικούς να διακηρύττουν πως θα οδηγήσουν την χώρα σε ανάκαμψη. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Στην πορεία της ζωής μου είδα νέους ανθρώπους με αξιόλογα ταλέντα από γλύπτες έως και ποιητές να εγκαταλείπουν, αναζητώντας εργασία ως σεκιουριτάδες και σερβιτόροι για να βγάλουν τα προς το ζην.  Θα πεις, είναι ντροπή να εργαστεί κάποιος εκεί; Όχι βέβαια, αλλά αν οι άνθρωποι που φέρουν το γονίδιο του πολιτισμού εγκαταλείπουν, τότε ποιος θα φέρει τον πολιτισμό;

Ένας έθνος οδηγείται σε ανάπτυξη όταν έχει σωστούς θεσμούς που τηρούνται και εφαρμόζονται. Οι σημαντικότεροι των θεσμών είναι: ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ. Όλα τα υπόλοιπα είναι  λόγια πολιτικών & υποψήφιων πολιτικών για να στρεβλώνουν και να εξαπατούν ώστε να ανεβαίνουν στα σκαλοπάτια της εξουσίας και εκεί να μένουν όσο μπορούν.

Ένας δημόσιος οργανισμός αν επανδρωθεί αξιοκρατικά από τον διοικητή έως το τελευταίο υπάλληλο, θα πέσει έξω; Θα χρεοκοπήσει; Δύσκολα θα πει κάποιος ναι. Όταν αναλάβει την διοίκηση ένα πρόσωπο με τα κατάλληλα προσόντα και δεν χρωστάει τη θέση σε κάποιο βουλευτή ή υπουργό (και υπάρχει και μια κυβέρνηση που παρακολουθεί και ελέγχει) θα πάει καλά ή όχι; Μάλλον ναι.

Αν ο τρίτος πόλος εξουσίας, η δικαιοσύνη, ήταν ανεξάρτητος θα μπορούσαν όλοι αυτοί που λυμαίνονται το δημόσιο ταμείο να συνεχίζουν να ροκανίζουν σαν τρωκτικά τα οικονομικά θεμέλια της χώρας;

Αν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια δεν προσέφεραν αποστήθιση αλλά πραγματική παιδεία θα είχαμε συρθεί σε αυτόν τον εξευτελισμό σαν χώρα;

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ είναι μάλλον εύκολο πράγμα για μας τους Έλληνες αν σκεφτούμε τον Μαλκότση, το σύστημα ΑΡΤΕΜΙΣ, τις προσπάθειες για αυτοκινητοβιομηχανία από το 1917, τους επιστήμονες που διαπρέπουν στο εξωτερικό αλλά και όλα τα νέα παιδιά που πάνε στο εξωτερικό για να ιδρύσουν εταιρείες υψηλής τεχνολογίας. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι οι ΣΩΣΤΟΙ ΘΕΣΜΟΙ.

Σκοπός του ιδρύματος ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ είναι να κάνει γνωστά όλα τα παραπάνω σε όλους τους Έλληνες. Στόχος και σκοπός η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και ΑΦΥΠΝΙΣΗ των πολιτών. Η επιτυχία στην αποστολή μας είναι βέβαιη γιατί αφενός οι θεσμοί οδηγούν σε ανάπτυξη αφετέρου οι συνθήκες και


οι στιγμές είναι οι κατάλληλες. Εξαρτάται λοιπόν από τους συμπολίτες μας, αν θα μας στηρίξουν ηθικά και υλικά σε αυτή την προσπάθεια.

Ελάτε να γίνουμε μια κοινότητα, μια μεγάλη ομάδα, που με την δράση μας θα επιδιώξουμε την τήρηση και τον σεβασμό των θεσμών που με την σειρά τους θα οδηγήσουν νομοτελειακά σε ΑΝΑΠΤΥΞΗ.


Προσδοκώντας σε θετική σας ανταπόκριση.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Φάνης Α. Τσαπικούνης
Συγγραφέας
Πτυχιούχος Τμήματος Γεωπονίας ΑΠΘ
Διδάκτωρ  Τμήματος Βιολογίας Παν Πατρών




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Καθώς οι πολιτικοί παρουσιάζουν (και οι δημοσιογράφοι αντιγράφουν) την ΑΝΑΠΤΥΞΗ σαν  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι άλλο ΑΝΑΠΤΥΞΗ και άλλο  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Οικονομική ανάπτυξη
               
Όταν κάποιος λέει ότι φέτος είχαμε 4% ανάπτυξη αναφέρεται στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν ή αλλιώς ΑΕΠ και είναι το σύνολο της αξίας της εργασίας όλων των εργαζομένων και των παραγομένων προϊόντων και υπηρεσιών. Δηλαδή ο τζίρος μιας χώρας. Οι επενδύσεις και οι θέσεις εργασίας σχετίζονται με την οικονομική ανάπτυξη.

Ανάπτυξη

Είναι οι σιδηροδρομικοί άξονες, οι αυτοκινητόδρομοι, τα εμπορικά κέντρα,  τα μεγάλα αεροδρόμια και οι επενδύσεις ΑΝΑΠΤΥΞΗ; Είναι δυνατόν ο τζίρος μιας χώρας να είναι ανάπτυξη;

Η ανάπτυξη είναι κάτι περισσότερο, είναι κάτι που έχει να κάνει με τον ίδιο τον άνθρωπο.

Ανάπτυξη  σημαίνει πολιτισμός, ποιότητα ζωής, παιδεία, ίσες ευκαιρίες στην ζωή,  ασφάλεια της ζωής, ασφάλεια της περιουσίας, δικαίωμα στην μόρφωση, σεβασμό στην φύση και το περιβάλλον,  δυνατότητα να μην καταστρέφονται νεφροπαθείς και καρκινοπαθείς οικονομικά και ψυχικά, δυνατότητα να ξαναβάζεις στο παιχνίδι νέους ανθρώπους που ξέπεσαν στο περιθώριο και φυσικά μαζί με αυτά και η αύξηση του ΑΕΠ.

Και σε μια ανεπτυγμένη κοινωνία με πολιτισμό κύρια γνωρίσματα θα είναι η εντιμότητα, ο σεβασμός, η ευγένεια, η συλλογικότητα, η αίσθηση δικαίου.

Είναι λοιπόν δυνατόν ο τζίρος μιας χώρας να είναι ανάπτυξη;

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)