Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Καλωσορίστε τον προσωπικό σας ηλεκτροκαρδιογράφο.

Ελαφρύς και φορητός θα συνεργάζεται με το κινητό σας τηλέφωνο και τον...γιατρό σας!

Καλωσορίστε τον προσωπικό σας ηλεκτροκαρδιογράφο
Η συσκευή προσδένεται γύρω από το στήθος και καταγράφει ένα πλήρες ηλεκτροκαρδιογράφημα
Λονδίνο Η εταιρεία SHL Telemedicine πρόσφατα ανακοίνωσε πως θα διαθέσει στην αγορά το Smartheart («Έξυπνη Καρδιά»), ένα ελαφρύ και φορητό προσωπικό ηλεκτροκαρδιογράφο που θα συνεργάζεται με το κινητό σας τηλέφωνο και τον...γιατρό σας! 

Η συσκευή, με μέγεθος περίπου ενός τηλεφώνου, προσδένεται γύρω από το στήθος και μπορεί να εκτελεί πλήρη ηλεκτροκαρδιογράφηματα, εφάμιλλα των επαγγελματικων μηχανήματων ενός νοσοκομείου, σύμφωνα τουλάχιστον με τους κατασκευαστές της. Προορίζεται δε να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με «εξυπνα» τηλεφώνα τρίτης γενιάς όπως iPhone, BlackBerry η κινητά με λειτουργικό Android, με τα οποία θα συνδέεται ασύρματα.

Ο ιμάντας της συσκευής φέρει ηλεκτρόδια που τοποθετούνται χωριστά σε διάφορα σημεία του στήθους, ενώ ένα ξεχωριστό καλώδιο που συνδέεται στο υπογάστριο της κοιλιάς, λαμβάνει τα δεδομένα σε περίπου σε 30 δευτερόλεπτα και κατόπιν στέλνει αυτόματα τα αποτελέσματα μεσω e-mail στον γιατρό ή στην κλινική που έχει επιλέξει ο χρήστης.

«Η συσκευή αυτή αποτελεί μια τεράστια τεχνολογική καινοτομία προορισμένη να σώσει πολλές ανθρώπινες ζωές στο μέλλον», επισημαίνει ο καρδιολόγος του πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον στην Βρετανία, Τζόζεφ Βετουκατίλ, προσθέτοντας πως «το Smartheart θα είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο σε περιπτώσεις διαγνώσεων καρδιακών προβλημάτων σε μικρά παιδιά κι ανθρώπους νεαρής ηλικίας».
Η συσκευή, που θα κοστίζει 500 δολάρια (350 ευρώ), πήρε την απαραίτητη έγκριση από τις αρχές κι αναμένεται να διατεθεί στην αγορά σε λίγες εβδομάδες.


ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Η τεχνολογία πολλές φορές φαίνεται να είναι υπέρ του ανθρώπου, λένε ότι μπορεί να του σώσει τη ζωή, μπορεί να τον προστατέψει από δύσκολες συνθήκες και προβλήματα υγείας. Για εμάς όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι πραγματικά, αλλά πίσω από την αθωότητα βρίσκεται ο λύκος που παραμονεύει να αρπάξει και να καταβροχθίσει τα πρόβατα. Γνωρίζουμε την εταιρεία VERI-CHIP που προωθεί στην αγορά τα υποδόρια τσιπάκια  χρησιμοποιώντας ραδιοσυχνότητες για επικοινωνία, η καμπάνια προώθησης των προϊόντων της αναδεικνύει τα θετικά που προσφέρει ένα τέτοιο τσιπάκι:
Οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι υπέρ της τεχνολογίας αλλά ενάντια στην κακή χρήση της. Οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι ας έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας και τα αυτιά μας και να φιλτράρουμε κάθε τι που είναι δίπλα μας. Υπάρχει ένας γενικός κανόνας, ότι προωθεί η κυβέρνηση σίγουρα δεν είναι για το καλό μας, γιατί εάν ζούσαμε σε ένα κράτος που σκεφτόταν πραγματικά τον πολίτη τότε η στάση τους θα ήταν διαφορετική. Επίσης τα ΜΜΕ είναι αποδεδειγμένα η φωνή της κυβέρνησης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ακόμα και το διαδίκτυο θέλει προσοχή, προωθούνται απόψεις και γεγονότα που δεν είναι αληθινά, να πιστεύεται μόνο όσα σας αποδεικνύονται με στοιχεία και με απόλυτα σοβαρότητα. 

1 σχόλιο:

  1. Ευλογημένη τεχνολογία.
    άλλους τους ανεβάζει κι άλλους τους καταστρέφει.

    η διαφήμιση για τα veri-chip είναι τρομακτικά γλυκερή.

    Αφροξυλάνθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)