Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

44 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ...

altΟλόθερμες είναι οι προσευχές των απανταχού της γης Ορθοδόξων προς τον Κύριο για να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, η οποία έκλεισε πριν 44 χρόνια αυθαίρετα με απόφαση της υποτελούς στο λεγόμενο “βαθύ κράτος” τουρκικής Δικαιοσύνης.

Η άνοδος των Ισλαμιστών γέμισε τα αυτιά μας με τον δήθεν ενδιαφέρον τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά στην πράξη δεν είδαμε τίποτα περισσότερο από ψίχουλα και πομπώδεις διακηρύξεις που δεν είχαν κανένα ουσιαστικό πρακτικό αποτέλεσμα.

Οι θύρες της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης παραμένουν κλειστές, επειδή οι Τούρκοι παραμένουν πάντοτε Τούρκοι, είτε (με το συμπάθειο) λέγονται Ισλαμιστές, είτε λέγονται Κεμαλιστές, είτε λέγονται γκρίζοι λύκοι.

Μόνον ο Θεός ξέρει με ποια ανταλλάγματα θα δεχτούν ποτέ να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης παρόλον ότι ο Ευρωπαικός και ο Αμερικανικός παράγοντας, στο πιο ψηλό του επίπεδο, έχει κατ’ επανάληψη τονίσει τη σημασία που αποδίδει στο άνοιγμα της Σχολής.

Αλλωστε ο Ερντογάν εφέντης δεν είναι μόνον με το Πατριαρχείο που έδειξε ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά γκρίζος λύκος.

Και κατά το παράνομο πρόσφατο ταξίδι του στην κατεχόμενη Κύπρο έδειξε - για μια ακόμη φορά - τις πραγματικές διαθέσεις του, οι οποίες δεν πρόκειται να παρακαμφθούν επειδή πραγματοποιούνται τα καραγκιοζιλίκια των “Διαθρησκειακών διαλόγων”, αλλά ΜΟΝΟΝ αν οι ισχυροί της γης θέσουν την Τουρκία προ των ευθυνών τους, με συγκεκριμένα μέτρα που θα πάρουν αν δεν επανανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)