Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΑΣ...ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ!!!



Ο πίνακας έχει παρθεί από http://en.wikipedia.org/wi​ki/List_of_countries_by_ex​ternal_debt και με λιγη βοήθεια από το excel μετασχηματιστηκε σε εναν ενδιαφεροντα πίνακα που βγαζει ματια οτι κάποιοι μας δουλεουν ψιλό γαζί!
Ο πίνακας αναφέρεται στο συνολικό χρέος ιδιωτικό και δημόσιο κάθε χώρας.Η πρώτη κατάταξη είναι βάσει του συνολικού χρέους με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την 18 θεση.Η δεύτερη κατάταξη είναι βάσει του % χρεους επί του ΑΕΠ.

Εκεί πρωταθλήτρια είναι το Λουξεμβούργο όπου κατά κεφαλή το χρέος ειναι 3.746.535 $ με δεύτερη την Ιρλανδία με 503.914 $ και την Ελλάδα 20η με χρέος κατα κεφαλή μόνο 47.636 $.
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ;;;...και να χρεωκοπεί η Ελλάδα; Πως είναι δυνατον το Λουξεμβούργο με 500.000 κατοικους να έχει 3πλασιο χρέος από εμάς;;;

Υ.Γ.: Οι περισσότερες από τις χώρες που είναι σημειωμένες με κόκκινο χρώμα, μας δάνεισαν τα 90 δις ευρώ...Τα δανείστηκαν με 1.5 - 2 % και τα έδωσαν σ'εμάς με 8%!!!
Όλες αυτές οι χώρες χρωστάνε περισσότερα από την Ελλάδα. Η διαφορά είναι ότι εμείςδεν χρωστάμε σαν ιδιώτες...Αυτά που τρώγανε τόσα χρόνια οι "κύριοι"  βο(υ)λευτές τα πληρώνουμε εμείς τώρα...
 
Και αν συνυπολογίσουμε ότι ο Γιωργάκης είχε συμφωνήσει να μετατραπεί μέρος του χρέους μας από ιδιωτικό (κάλλιστα θα μπορούσαμε να αρνηθούμε να πληρώσουμε τα ληστρικά επιτόκια) σε δημόσιο με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να αρνηθούμε να πληρώσουμε, καταλαβαίνει κανείς τι παιχνίδι παίζεται στις πλάτες της Ελλάδας!!!

*ο πίνακας έχει φτιαχτεί από την Evangelou Marianna

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)