Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Το Υπουργείο Πολιτισμού κηρύσσει όλη την Ελλάδα αρχαιολογικό χώρο


Του Στρατή Μαζίδη

Το Υπουργείο Πολιτισμού κηρύσσει όλη την Ελλάδα ως αρχαιολογικό χώρο. Η απόφαση είναι απόλυτα σωστή αφού εδώ και χρόνια δεν υπάρχει πλέον ζωή στη χώρα.

Εκατοντάδες χιλιάδες, έφυγαν για άλλες πολιτείες.

Όσοι πάλι έμειναν πίσω, είναι κάτι σαν ζωντανοί-νεκροί ή ίσως σκέτο νεκροί που απλά στέκονται στις όχθες του ποταμού Αχέροντα.

Οι πόλεις είναι και αυτές νεκρές. Δραστηριότητα δεν υπάρχει. Καταστήματα και περιοχές που κάποτε ήκμαζαν, πλέον κατέληξαν ερείπια. Ψυχή δε συναντάς.

Η Ελλάδα δεν είναι πλέον τίποτε άλλο από ένα απέραντο νεκροταφείο, το οποίο λόγω της μακραίωνης ιστορίας αυτού του τόπου αποκτά ιδιαίτερη αρχαιολογική αξία.

Κανείς δεν αντιδρά. Κανείς δεν αντιστέκεται. Κανείς δεν ονειρεύεται. Κανείς δεν προσπαθεί. Τίποτε δεν ανθίζει, αντίθετα όλα μαραίνονται (ή μαράθηκαν).

Ναι η παρέμβαση έχει σατιρικό χαρακτήρα. Ωστόσο πόσο απέχει από την πραγματικότητα;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)