Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Τσίπρας: Ο δικός μας ΕΝΦΙΑ είναι καλός, να τον πληρώσετε – Επί Σαμαρά ήταν άθλιος!

Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ. ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ… ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΣΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΑ


Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μείνει στην Ιστορία για έναν βασικό λόγο: Είναι ο άνθρωπος που έκανε το ψέμα επιστήμη!
Τόσο ο ίδιος, όσο και τα στελέχη του, ζητούν σήμερα από τον Ελληνικό λαό να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ και μάλιστα φουσκωμένο διότι όπως λένε τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου είναι αναγκαστική επιλογή, ενώ επί ΝΔ ήταν λένε πολιτική επιλογή!
Κι όμως, με αυτό το άθλιο επιχείρημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. επιχειρεί σήμερα να κάνει το μαύρο... άσπρο.
Προσέξτε λοιπόν την κορυφαία πολιτική σκέψη και λογική: Τώρα δηλαδή, ο κ. Τσίπρας και η παρέα της... Αίγινας μας λένε ότι ο δικός τους ΕΝΦΙΑ είναι καλός και πρέπει να τον πληρώσουμε, ενώ του Σαμαρά ήταν αίσχος και έκτρωμα και έπρεπε να μην τον πληρώσουμε.
Παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού Τρύφωνα Αλεξιάδη ότι οι πολίτες θα πληρώσουν τα ίδια ή ακόμα και λιγότερα σε σχέση με πέρσι, η πραγματικότητα έχει ως εξής:
- Περίπου 152.000 ιδιοκτήτες θα πληρώσουν για πρώτη φορά συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ, αν και η αξία της περιουσίας τους μειώθηκε, μετά και τη μείωση των αντικειμενικών αξιών. Το κόλπο είναι απλό: μειώθηκε το όριο επιβολής του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, από τα 300.000 ευρώ που ίσχυε, κι έτσι αντιμετωπίζονται ως μεγαλοϊδιοκτήτες όσοι έχουν ακίνητη περιουσία αξίας 200.000 ευρώ και άνω.
- Μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ θα κληθεί να πληρώσει -παρά τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει- η πλειονότητα των επιχειρήσεων στη χώρα μας.
- Περίπου 2,25 εκατομμύρια μικροϊδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν ίδιο ή και μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ. Ακόμα και αν μειώθηκε η αντικειμενική αξία του ακινήτου τους, ο κύριος φόρος που πληρώνουν όλοι οι ιδιοκτήτες δεν επιβάλλεται στην τρέχουσα αντικειμενική αξία του ακινήτου, αλλά με συντελεστή βάσει της τιμής ζώνης της περιοχής του ακινήτου που πολλαπλασιάζεται επί το εμβαδόν της επιφανείας του.
- Καμία ελάφρυνση δεν θα δουν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες παλαιών διαμερισμάτων και αυτό γιατί δεν προβλέπονται συντελεστές απομείωσης της φορολογητέας αξίας του ακινήτου βάσει παλαιότητας.
- Οι ιδιοκτήτες κενών (ξενοίκιαστων) και μη ηλεκτροδοτουμένων ακινήτων χάνουν από φέτος όλες τις φοροαπαλλαγές που είχαν.
- Νέες επιβαρύνσεις θα δουν και οι ιδιοκτήτες οικοπέδων, καθώς όμως και όσοι έχουν χτίσει χωρίς να εξαντλήσουν τον συντελεστή δόμησης που προβλέπεται για το συγκεκριμένο ακίνητο. Με τον τρόπο αυτό μονοκατοικίες θα επιβαρυνθούν με ΕΝΦΙΑ σαν να ήταν... πολυκατοικίες.
- Δεν απαλλάσσονται από την επιβολή του φόρου ευπαθείς ομάδες όπως ανάπηροι, τυφλοί κλπ.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών, φέτος για περίπου 270.000 ιδιοκτήτες ακινήτων το ραβασάκι του ΕΝΦΙΑ θα κρύβει επιβαρύνσεις άνω των 50 ευρώ, επιπλέον 420.000 φυσικά πρόσωπα θα υποστούν πρόσθετη επιβάρυνση από 10 έως 50 ευρώ ενώ 1,5 εκατ. φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν έως 10 ευρώ παραπάνω σε σχέση με πέρυσι. Για τους υπόλοιπους περίπου 5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων ο λογαριασμός θα είναι είτε λίγο μειωμένος είτε αμετάβλητος σε σχέση με τον περυσινό.

ameiniasopallineus.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)