Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΙΝΚΑ ΓΟΚΕ Χαράτσι ΔΕΗ Ολομέλεια τέλος

ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ-ΔΤ-550/30.11.2015


Στις 19-11-2015 συζητήθηκε μετά από πέντε αναβολές στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, η αίτηση αναίρεσης του Ελληνικού Δημοσίου της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στη Συλλογική Αγωγή του ΙΝΚΑ κατά των ΔΕΗ και Δημοσίου για το ΕΕΤΗΔΕ - Χαράτσι. Στις 27-11-2015 έκλεισε ο φάκελος με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και στοιχεία που προσκόμισαν οι δύο πλευρές.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως αντιπολίτευση το 2011 είχε χαρακτηρίσει ορθά, όπως αποφάσισε και το Δικαστήριο, το ΕΕΤΗΔΕ (χαράτσι) παράνομο – άδικο – καταχρηστικό. Αυτή η στάση τροποποιήθηκε σήμερα και μέσω του Νομικού Συμβούλου του Κράτους προσπάθησε να δικαιολογήσει την ύπαρξη του άδικου φόρου σαν να είναι  Συνταγματικός και να αναφέρει ότι δεν υπάρχουν ισοδύναμα με αυτόν, δημιουργώντας εικονικά κλίμα οικονομικής καταστροφής, γεγονός που το δικαστήριο του Αρείου Πάγου δεν είναι το αρμόδιο φορολογικό δικαστήριο για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, καλείται να κρίνει μόνο την Συνταγματικότητα του φόρου

Το ΙΝΚΑ δια των Νομικών Συμβούλων μας κ.κ. Γιάννη Μυταλούλη και Γιώργου Κόκκα Δικηγόρου εκπροσώπου και Προέδρου του Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας, όπως και ο Παρεμβαίνων αρμοδίως Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας ανάπτυξαν την Αντισυνταγματικότητά του.

Ο κ.κ. Γιάννη Μυταλούλης ανάφερε ότι οι ισχυρισμοί του Συνηγόρου του Δημοσίου κρύβουν την αλήθεια, για την επιστροφή 7.5 δις Ευρώ που έχουν καταβληθεί από τους πολίτες, αν η απόφαση επικυρώσει το Αντισυνταγματικό του, επειδή, για να επιστραφεί έστω και ένα Ευρώ από φόρο θα πρέπει ο φορολογούμενος να έχει υποβάλλει προσφυγή (πάγια διάταξη του κώδικα διοικητικής δικονομίας), γεγονός που για δύο χρόνια οκτώ εκατομμύρια καταναλωτές δεν έπραξαν. Το κλίμα πανικού που εικόνιζαν είχε δουλέψει πολύ καλά και στο Συμβούλιο της Επικρατείας επηρεάζοντας την απόφαση του.

Παρόλο που το χαράτσι έχει αλλάξει τρεις ονομασίες μέχρι σήμερα, η διάρκεια του έχει ξεπεράσει τα πέντε χρόνια και δεν χαρακτηρίζεται πλέον σαν έκτακτος φόρος, όπως ισχυρίστηκε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη αναφέροντας ότι σαν έκτακτο μέτρο !!!! δεν παραβιάζει τα άρθρα του Συντάγματος.

Το ΙΝΚΑ εμπιστεύεται την Ελληνική δικαιοσύνη, η οποία έχει χρέος να αποφασίσει ανεπηρέαστη από κάθε εξωτερικό παράγοντα που μπορεί να ασκεί πιέσεις, ώστε βάση των νόμων του κράτους να απονέμει δίκαιη απόφαση, επικυρώνοντας έτσι το κράτος δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)