Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Με αφορμή την απόφαση της Γερμανίας να απαγορευθεί η γιορτή των Χριστουγέννων στα σχολεία και να αντικατασταθεί από την «Γιορτή του Φώτος», προκειμένου να προσαρμοστούν τα ξένα μουσουλμανάκια στην γερμανική καθημερινότητα, το elora.gr, αναδημοσιεύει παλιότερο άρθρο του σχετικά με το μίσος της Νέας Τάξης Πραγμάτων σε οτιδήποτε Χριστιανικό.
«H ΝΕΑ ΤΑΞΗ έχει βαλθεί να ξεριζώσει από τις καρδιές των ευρωπαϊκών λαών το θρησκευτικό συναίσθημα και όλα τα έθιμα και τις παραδόσεις που σχετίζονται με την θρησκεία. Όχι όμως οποιαδήποτε θρησκεία... Δεν πολυενδιαφέρονται οι νεοταξίτες για την ισλαμική θρησκεία ούτε για την βουδιστική θρησκεία που θεωρείται και της μόδας, ούτε βεβαίως για την εβραϊκή θρησκεία (άλλωστε πολλοί γνωστοί νεοταξίτες ταγοί της παγκοσμιοποίησης ανήκουν στον ''εκλεκτό λαό''). Επικεντρώνουν την πολεμική τους κυρίως εναντίον της χριστιανικής θρησκείας και των χριστιανικών εθίμων. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η προσπάθεια αποχαρακτηρισμού των Χριστουγέννων ως θρησκευτική εορτή .
Τα Χριστούγεννα είναι εδώ και δεκαετίες στο στόχαστρο των νεοταξιτών. Θέλουν μια γιορτή χωρίς τον αρχικό θρησκευτικό της χαρακτήρα μια γιορτή εύπεπτη ομογενοποιημένη κατάλληλη για μια παγκόσμια κοινότητα καταναλωτών χωρίς ρίζες και ιστορία, όπως επιθυμούν τον κόσμο. Εδώ και χρόνια προσπαθούν και έχουν σε μεγάλο βαθμό καταφέρει να επιβάλλουν τον αποχαρακτηρισμό των Χριστουγέννων από θρησκευτική εορτή που σηματοδοτεί την έλευση στον κόσμο του Ιησού Χριστού. Έχουν επιβάλλει στην θέση των Χριστουγέννων μια καταναλωτικού χαρακτήρα γιορτή που μπορεί να εορταστεί απ όλους τους λαούς χωρίς να λέγεται τίποτε απολύτως για το θρησκευτικό της νόημα. Είναι χαρακτηριστικό πως τα τελευταία χρόνια η φράση ''Καλές γιορτές ''έχει αντικαταστήσει την φράση καλά Χριστούγεννα. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι στον στολισμό επίσημων κτιρίων και χώρων υπάρχει το κλασικό δέντρο αλλά απουσιάζει η φάτνη. Είναι σημεία που φανερώνουν την όλη προσπάθεια από την πλευρά των νεοταξιτών να μην υπάρχει καμιά θρησκευτική αναφορά στα Χριστούγεννα και σ’ άλλες θρησκευτικές γιορτές. Το ίδιο συμβαίνει και με την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου που κατέληξε να είναι valentines day και να σημαίνει ευκαιρία για μονοήμερο καταναλωτικό όργιο.
Στο ίδιο πνεύμα αθείας και καταναλωτικής χαράς κινείται και η κίνηση της αμερικάνικης εταιρείας των άθεων να γεμίσει την Νέα Υόρκη με αφίσες εναντίον του θρησκευτικού μηνύματος των Χριστουγέννων. Κράτα την χαρά πέτα τον μύθο, έλεγε η αφίσα σε ελληνική μετάφραση, όπου μύθος είναι για την οργάνωση των άθεων και τον Εβραίο πρόεδρό της, ο Ιησούς Χριστός.... Ακόμα ένα πλήγμα για τα Χριστούγεννα και το θρησκευτικό πνεύμα της Ευρώπης ήταν η άρνηση της δημοτικής αρχής των Βρυξελλών να στολίσει χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η αιτιολογία ήταν πως δεν έπρεπε να θιχτούν τα θρησκευτικά πιστεύω των μουσουλμάνων συμπολιτών!!
Υπάρχει όμως και η θρησκευτική πολεμική εναντίον των Χριστουγέννων. Πολεμική που προέρχεται από φανατικές σέκτες ακραίων ευαγγελικών Πεντηκοστιανών Ιεχωβάδων ακόμα και Υπερορθόδοξων ελληνοχριστιανών. Όλοι αυτοί οι φανατικοί θρησκευόμενοι βάλλουν ο καθένας από την δική του σκοπιά εναντίον των Χριστουγέννων θεωρώντας ειδωλολατρική την καταγωγή των εθίμων που τα συνοδεύουν. Η αλήθεια όμως είναι ότι για την τεράστια πλειοψηφία των λευκών ευρωπαίων χριστιανών Χριστούγεννα σημαίνουν την πιο ωραία περίοδο του χρόνου. Σημαίνουν τις πιο γλυκές αναμνήσεις της οικογένειας που μαζεμένη γύρω από το δέντρο ανοίγει τα δώρα που ο Αη Βασίλης, ή Σάντα Κλάους (άγιος Νικόλαος δηλαδή) της παράδοσης, άφησε κάτω από το δέντρο. Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή βγαλμένη μέσα από το συλλογικό ασυνείδητο και την φυλετική μνήμη των Ευρωπαϊκών εθνών. Όλα τα έθιμα των Χριστουγέννων ανάγονται στην προχριστιανική εποχή.
Η ίδια η εκκλησία τοποθέτησε την γέννηση του Ιησού Χριστού σε ημερομηνία που συμπίπτει με τον εορτασμό του χειμερινού ηλιοστάσιου και του ανίκητου ήλιου που ήταν κοινός σε όλους τους Ευρωπαϊκούς λαούς για αιώνες. Δεν μπορεί να υπάρξει Ευρώπη χωρίς Χριστούγεννα και δεν μπορεί να υπάρξει κανένας λαός και κανένας πολιτισμός χωρίς τα έθιμα και χωρίς τις παραδόσεις του. Όσοι έχουν σκεφθεί όλο αυτό το πλάνο της ομογενοποιήσης των λαών μέσα σε ένα παγκόσμιο χωνευτήρι προπαγανδίζοντας ότι αυτό αποτελεί πρόοδο είναι στην πραγματικότητα οι μεγαλύτεροι εχθροί της ομορφιάς και της διαφορετικότητας που ο Θεός καθόρισε για τα ανθρώπινα πράγματα...»
 
Γιώργος Σταφυλάς
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)