Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Μητρ. Καλαμαριάς: Άνοιξαν οι ασκοί του αιόλου για νομοθετήματα, τα οποία θα επιφέρουν μεγάλη κοινωνική αναταραχή

"Το τι θα κάνει ο καθένας στην κρεβατοκάμαρά του είναι δική του υπόθεση, αλλά το πώς θα θεσμοθετήσει η κρατική εξουσία, δεν είναι δική της υπόθεση. Πιστεύω ότι θεσμικά η ρύθμιση είναι αντίθετη από την Εκκλησία και -εύχομαι να βγω ψεύτης- ότι άνοιξαν οι ασκοί του αιόλου για νομοθετήματα, τα οποία θα επιφέρουν μεγάλη κοινωνική αναταραχή", δήλωσε στο "Πρακτορείο 104,9 FM", ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.
"Από εκεί και πέρα νομίζω ότι οι κορώνες και αιχμηρές εκφράσεις, οι οποίες ακούστηκαν- θέλω να πιστεύω τουλάχιστον ότι δε στόχευαν στον άνθρωπο, αλλά
στόχευαν στη νομοθετική πράξη", είπε ο Μητροπολίτης, μιλώντας στην εκπομπή "Καθημερινά" και στον Χρήστο Μάτη.
Διευκρίνισε δε ότι "τους ανθρώπους, που έχουν αυτό που έχουν, τους αγκαλιάζουμε, τους αγαπούμε, τους συμπονούμε, τους δεχόμαστε κοντά μας, προσπαθούμε να τους πούμε αυτό που πιστεύουμε εμείς, ότι ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο άρσεν και θήλυ" και ότι "δε μπορούμε να πούμε εμείς κάτι διαφορετικό από αυτό που ορίζει η Αγία Γραφή, που ορίζει το Ευαγγέλιο".
"Εμείς στην Εκκλησία, στη νεκρώσιμη ακολουθία ψάλλουμε κάτι ωραίο: Εικών ειμί της αρρήτου δόξης σου, ει και στίγματα φέρω πταισμάτων", πρόσθεσε ο Μητροπολίτης, διευκρινίζοντας ότι "κανείς δεν καταδικάζει και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταδικάσει, όπως και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να λέει ότι μπορεί να σώσει", και πως "ένας σώζει, ο Ιησούς Χριστός και αυτός μπορεί να καταδικάσει".
Ο κ. Ιουστίνος γνωστοποίησε ότι η Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, εντός του πρώτου διμήνου του νέου έτους πρόκειται να ιδρύσει κοινωνικό ιατρείο, κοινωνικό φαρμακείο και έναν κεντρικό χώρο συσσιτίου, "όπου θα μπορούν οι αδελφοί μας, που έχουν ανάγκη από φαγητό, όχι μόνον οι φτωχοί, αλλά και τα μοναχικά πρόσωπα- διότι κάποιος μπορεί να έχει υλικά να μαγειρέψει και να μη μπορεί να μαγειρέψει- θα μπορούν να δέχονται το μεσημέρι και το βράδυ φαγητό από το κεντρικό συσσίτιο της Μητροπόλεώς μας, με έναν τρόπο, όμως, πολύ διακριτικό".
"Έχω μία ιδιαίτερη ευαισθησία στην αξιοπρέπεια την ανθρώπινη και δε θέλω την ανάγκη την ανθρώπινη να την προβάλλουμε και να τη δημοσιοποιούμε, δημιουργώντας ουρές. Γι' αυτό αποφάσισα το φαγητό να μοιράζεται στα σπίτια των αδελφών μας, που έχουν ανάγκη κάθε ημέρα" εξήγησε, ενώ έκανε γνωστό ότι ήλθε σε επαφή και με τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, στον οποίο "ανακοίνωσα τις δομές, που θα δημιουργήσουμε και του είπα ότι αν θέλετε συνεργασία να λειτουργούν σαν κοινές δράσεις, με κοινή δομή και προγραμματισμό εμείς είμαστε πάρα πολύ ανοιχτοί μας απάντησε ότι είναι θετικός".

agioritikovima.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)