Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Αγρότες: Από το μπλόκο… στο κελί!


Την ώρα που βουλευτές «σκοτώνονταν» στην Ολομέλεια για το περιβόητο «Σύμφωνο Συμβίωσης», με κατηγορίες περί ομοφοβίας, κτηνοβασιών, φιλιά στα θεωρεία και ευχές και κατάρες από ιεράρχες και «προοδευτικούς», η κυβέρνηση πέρναγε αναίμακτα, στα ψιλά της ίδιας τροπολογίας, την αύξηση της ποινής φυλάκισης από τους τρεις μήνες στον έναν χρόνο, για την παρακώληση συγκοινωνιών.
Κανείς τους δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει όλη την τροπολογία. Ασχολήθηκαν με το «πιασάρικο» σύμφωνο και επιδόθηκαν σε έναν αγώνα ηθικολογίας και υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, καταφέρνοντας και πάλι να διχάσουν την κοινωνία και να πυροδοτήσουν τα πάθη και τα μίση.

Ένας από τους ελάχιστους, όπως αποδείχθηκε, που διάβασαν και τα ψιλά γράμματα της τροπολογίας, ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, που έβγαλε στη δημοσιότητα και το θέμα της αύξησης της ποινής.
Ποιους αφορά όμως;  Αν και η τροπολογία φαίνεται να αφορά σε όσους αρνούνται να πληρώσουν διόδια, δηλαδή εκείνους όπως το κίνημα «δεν πληρώνω» που με τόση μανία στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ προ…κυβερνητικά, στην ουσία έχει και άλλους στόχους.

Π.χ. τους αγρότες που ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ για να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και αποκλεισμούς εθνικών οδών, κόμβων κλπ. Αντιδρώντας στην κυβερνητική πολιτική. Τώρα λοιπόν δεν θα ανησυχούν στα μπλόκα για το κρύο, τη βροχή, τα ΜΑΤ ή τα... σκασμένα λάστιχα, αλλά για τη φυλακή. Τόσο απλά και προοδευτικά!

Επίσης αφορά όσους διαδηλώνουν. Και εδώ φαίνεται πως η γνωστή ανάρτηση του πρωθυπουργού παλιότερα ότι «στους δρόμους βγαίνουμε για να περπατήσουμε ή να διαδηλώσουμε. Όχι για να παρελαύνουμε», πάει… περίπατο.

Το εντυπωσιακό, επειδή προέρχεται από μια κυβέρνηση που διατρανώνει ότι υπερασπίζεται διαδηλώσεις, απεργίες και πορείες, αποδεικνύοντάς το μάλιστα, με την διοργάνωση διαδηλώσεων απέναντι στις ίδιες της τις πολιτικές (!), είναι ότι στη διάταξη προβλέπεται πως αν η παρακώλυση έχει «σημαντική διάρκεια», η ποινή φυλάκισης μπορεί να αυξηθεί στα τρία χρόνια!
Το ποιος θα κρίνει πόσος χρόνος είναι η «σημαντική διάρκεια» είναι, μέχρις ώρας, αναπάντητο...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)