Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Λαθρεμπόριο ανθρώπινων οργάνων από το Ισλαμικό Κράτος (;)

Με «φετφά»

 
Το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να έχει δώσει εντολή στα μέλη της για αφαίρεση ανθρωπίνων οργάνων από αιχμαλώτους, σύμφωνα με έγγραφο που αναφέρει πως έχει στην κατοχή του Reuters. Το εν λόγω έγγραφο έχει ημερομηνία 31 Ιανουαρίου 2015 και εγείρει φόβους πως οι τζιχαντιστές ενδέχεται να επιδίδονται σε λαθρεμπόριο οργάνων.
Τα όσα αναφέρονται στο εσωτερικό έγγραφο παρουσιάζονται ως γνωμοδότηση των ανώτατων θρησκευτικών στελεχών της τζιχαντιστικής οργάνωσης. Σύμφωνα
με το Reuters, σημειώνεται πως επιτρέπεται η αφαίρεση οργάνων από οποιονδήποτε ζωντανό αιχμάλωτο για να σωθεί η ζωή ενός μουσουλμάνου, ακόμη κι αν είναι μοιραία για τον δότη.
Το Reuters σημειώνει ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του εγγράφου. Στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ λένε ότι βρισκόταν ανάμεσα σε έναν τεράστιο όγκο εγγράφων και πληροφοριών που απέσπασαν άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων του αμερικάνικου στρατού σε επιδρομή που έκαναν τον Μάιο στην ανατολική Συρία.
Το έγγραφο είναι γραμμένο με τη μορφή φετφά, επίσημης γνωμοδότησης ή ερμηνείας από μουφτή ή από ιμάμη σχετικής με θρησκευτικά ή νομικά ζητήματα του ιερού μουσουλμανικού δικαίου. Το κείμενο έχει συνταχθεί από την «Επιτροπή Έρευνας και Φετφάδων» του Ισλαμικού Κράτους.
Σημειώνεται πως η κυβέρνηση του Ιράκ έχει επανειλημμένα κατηγορήσει το Ισλαμικό Κράτος πως αφαιρεί και συγκεντρώνει ανθρώπινα όργανα τα οποία στη συνέχεια εμπορεύεται για να εξασφαλίζει οικονομικά οφέλη.
Αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ δήλωσαν ότι τα αρχεία που αποσπάστηκαν προσέφεραν στην Ουάσινγκτον βαθύτερη γνώση για τον τρόπο που το Ισλαμικό Κράτος οργανώνεται, συγκεντρώνει κεφάλαια και καταρτίζει νόμους και κανόνες για τους οπαδούς της και τους ανθρώπους που ζουν στα εδάφη που κατέχει.
Ο πρεσβευτής του Ιράκ στα Ηνωμένα Έθνη, Μοχάμεντ Αλί Αλχακίμ, δήλωσε στο Reuters πως τα έγγραφα αυτά πρέπει να εξεταστούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, κρίνοντας πως αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία ότι το Ισλαμικό Κράτος ενδέχεται να επιδίδεται σε λαθρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων για τη συγκέντρωση χρημάτων.

tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)