Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

«Καμπάνες» σε ελβετικές τράπεζες που βοηθούσαν Αμερικάνους να φοροδιαφεύγουν

Το παράδειγμα


Τέσσερις ελβετικές τράπεζες καλούνται να πληρώσουν πάνω από 163,2 εκατομμύρια ευρώ στο υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών για να αποφύγουν πιθανές διώξεις διότι βοήθησαν Αμερικανούς καταθέτες να φοροδιαφύγουν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει προς το παρόν συνάψει συμφωνίες με 75 ελβετικές τράπεζες που περιλήφθηκαν σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα από το 2013 και το οποίο επιτρέπει σε τράπεζες της Ελβετίας να αποφύγουν πιθανές ποινικές διώξεις με το να αποκαλύψουν ενδοσυνοριακές πράξεις που βοήθησαν Αμερικανούς υπηκόους να αποκρύψουν περιουσιακά στοιχεία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των χρηματικών ποινών, η τράπεζα J. Safra Sarasin AG (Βασιλεία) θα πληρώσει 78,6 εκατομμύρια ευρώ. Οι άλλες τράπεζες περιλαμβάνουν τις Coutts & Co Ltd στη Ζυρίχη , η οποία θα πληρώσει 71,9 εκατ. ευρώ, την Gonet & Cie στη Γενεύη, η οποία θα πληρώσει 10,5 εκατ. ευρώ και την Cantonal du Valais στο καντόνι Βαλαί η οποία καλείται να καταβάλλει το ποσό των 2,10 εκατ. ευρώ.
Οι ποινές για τις 75 περιπτώσεις ξεπερνούν συνολικά τα 917 εκατομμύρια ευρώ φοροδιαφυγής. Οι τράπεζες είναι επίσης υποχρεωμένες να παραδώσουν λεπτομέρειες λογαριασμών Αμερικανών πολιτών οι οποίοι ερευνώνται.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)