Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια στα ΜΜΜ θα κοστίσουν 60 εκατομμύρια ευρώ.

Σχόλιο ιστολογίου, 
το δημοσίευμα που ακολουθεί αναδεικνύει τις σπατάλες που του δημοσίου για να περάσουμε στην νέα εποχή των ηλεκτρονικών εισιτηρίων, με τεράστιο κόστος ενώ διαμαρτύρονται ότι τα ΜΜΜ είναι παθογόνα. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν υπάρχει σε καμία χώρα της Ευρώπης, όμως η Ελλάδα που χρωστά πάνω από 350 δις Ευρώ και που το χρέος προς το ΑΕΠ αγγίζει τα 170% έχει τη πολυτέλεια να ξοδεύει 60 εκατομμύρια Ευρώ για τα ηλεκτρονικά εισιτήρια. Το μισό κόστος θα δοθεί από το ΕΣΠΑ που χρέος έχει να βοηθήσει στην ανάπτυξη της χώρας και που σίγουρα τα ηλεκτρονικά εισιτήρια δεν είναι ανάπτυξη.

Πότε έρχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Εντός του 2016 εκτιμάται ότι θα τεθεί σε λειτουργία το ηλεκτρονικό εισιτήριο(Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου) στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, με την έκδοση ηλεκτρονικών καρτών, οι οποίες θα αντικαταστήσουν πλήρως τα χάρτινα εισιτήρια και τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΟΑΣΑ,
την Πέμπτη, το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού ενέκρινε ομόφωνα την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου, το οποίο υλοποιείται μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) 12ετούς χρονικής διάρκειας, μετά το πέρας της οποίας, θα μεταβιβαστεί εξ' ολοκλήρου στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας.

Επίσης, για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου προβλέπεται προμήθεια και εγκατάσταση επικυρωτικών μηχανημάτων σε όλα τα μέσα, εξοπλισμού ελέγχου κομίστρων, αλλά και εγκατάσταση πυλών εισόδου στους σταθμούς του μετρό και του προαστιακού σιδηροδρόμου, που θα ανοίγουν με «έξυπνες κάρτες», τις οποίες ο πολίτης θα «φορτίζει» για να πληρώνει αναλογικά με τη χρήση.

Το έργο θα καλύπτει και θα εξυπηρετεί το σύνολο των επιβατών των μέσων αστικών συγκοινωνιών (λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, μετρό), αλλά και του προαστιακού σιδηροδρόμου, και θα αποτελέσει το έναυσμα για την χρέωση βάσει της απόστασης και της συχνότητας χρήσης.

Το συνολικό κόστος κατασκευής ανέρχεται σε 58.800.000 ευρώ, εκ των οποίων το 49% (28.812.000 ευρώ) χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και το 51% από ίδια κεφάλαια της αναδόχου εταιρείας (ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και η νοτιοκορεατική LG).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από:  enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)