Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Αστυνομικοί και ... Εγκληματίες !!!

Συχνά πυκνά μέσα στα δημοσιεύματα του ποινικού (εγκληματικού) ρεπορτάζ διαβάζει κανείς ότι μεταξύ των δραστών είναι είναι και κάποιος ... αστυνομικός. Αν και υπάρχουν πλέον και σχετικά πρωτοσέλιδα όλων σχςεδόν των εφημερίδων, οι σχετικές ειδήσεις θάβονται στα ψιλά ή περνάν εντελώς απαρατήρητες. Δεν κατγράφονυαι δε καν ως πρόβλημα στη μεγάλη πλειοψηφία των κοινωνών. Στην καλύτερη δε περίπτωση πιστεύεται ότι πρόκειται για (δήθεν) "μεμονωμένα περιστατικά" ή για κάποιον μεμονωμένο "επίορκο" κτό. Και όλα αυτά, χωρίς να συνυπολογίζει κανείς την ασφαλώς μεγαλύτερη (γενικώς, αλλά ιδίως ειδικώς στην περίπτωση αυτή) αφανή εγληματικότητα των οργάνων εκείνων που είναι ακριβώς θεματοφύλακες του νόμου ! 

Για τους λόγους αυτούς αποφασίσαμε να καταχωρούμε στο παρόν θέμα μας όλες τις περιπτώσεις ΕΓΚΛΗΜΑΤΗΣΑΝΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ πέφτουν στην αντίληψή μας. Και ασφαλώς, καθώς ο χρόνος μας για την ανάγνωση εφημερίδων είναι περιορισμένος,   σίγουρα κάποιες περιπτώσεις θα μας διαφεύγουν. Για αυτό ευπρόσδελτη κάθε υπόδειξη με σχετική είδηση.

Έτσι στον τύπο διαβάζουμε - ΑΝΤΙΓΡΆΦΟΥΜΕ :


Τον σκότωσαν αλλά λεφτά δεν υπήρχαν


Ενας συνταξιούχος αστυνομικός και ένας δημοτικός υπάλληλος στο Περιστέρι ήταν οι δύο δράστες της δολοφονίας ενός 81χρονου ρακοσυλλέκτη, που ήταν γνωστός στα Σπάτα και οι φήμες και τα κουτσομπολιά έλεγαν ότι είχε κρυμμένα πάνω από 300.000 ευρώ.
Πιστεύοντας αυτές τις διαδόσεις, οι δύο δράστες έβαλαν προχθές το πρωί το σχέδιό τους σε εφαρμογή και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς που δήθεν ήθελαν να τον εξετάσουν για ένα τροχαίο ατύχημα, τον πήραν από το σπίτι του στα Σπάτα. Στη συνέχεια τον οδήγησαν στην εξοχική


κατοικία του 46χρονου δημοτικού υπαλλήλου στους Αγίους Θεοδώρους, όπου και τον βασάνισαν για να τους πει πού είχε κρύψει τα χρήματα.
Εσβησε στα χέρια τους
Ομως ο 81χρονος δεν άντεξε και κατέληξε στα χέρια τους. Ακόμη όμως και τότε οι δύο δράστες δεν εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους να βρουν τα χρήματα, μέχρι που έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών του τμήματος Σπάτων, οι οποίοι είχαν αρχίσει να ερευνούν την εξαφάνιση του ρακοσυλλέκτη.
Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 50χρονος πρώην αστυνομικός και ο δημοτικός υπάλληλος πήγαν στο σπίτι του ηλικιωμένου στα Σπάτα το πρωί της Δευτέρας και, όπως κατέθεσαν οι γείτονες που κατήγγειλαν την εξαφάνισή του, έφυγαν μαζί του. Τον μετέφεραν στην εξοχική κατοικία του 46χρονου στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και αφού του πέρασαν χειροπέδες ξεκίνησαν τον άγριο βασανισμό του.
Κάποια στιγμή ο άτυχος 81χρονος ξεψύχησε από τα βάναυσα χτυπήματα, οπότε οι δράστες τον εγκατέλειψαν στο πάτωμα και έφυγαν από το εξοχικό.
Επέστρεψαν στο σπίτι του θύματος στα Σπάτα όπου άρχισαν να το ερευνούν ώς τη στιγμή που έφτασαν οι αστυνομικοί, οπότε και κρύφτηκαν. Εντοπίστηκαν όμως και οδηγήθηκαν για εξέταση στο τμήμα, όπου ομολόγησαν τη δολοφονία.
Μερικές ώρες αργότερα οι αστυνομικοί πήγαν στο εξοχικό του 46χρονου και εντόπισαν το πτώμα του 81χρονου, ενώ από τις έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία του 46χρονου δύο πιστόλια, μία καραμπίνα και πλήθος φυσιγγίων. Χθες οι δράστες, εντός του πλαισίου του Αυτοφώρου, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Εξαρθρώθηκε οργάνωση στην Καβάλα που εξέδιδε γυναίκες



Εγκληματική οργάνωση που εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία εξάρθρωσε η υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας. Μάλιστα, μετά από αστυνομική επιχείρηση, οι Αρχές συνέλαβαν στην περιοχή της Καβάλας πέντε μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και έναν 46χρονο αστυνομικό.

Επίσης συνελήφθησαν δύο άνδρες 52 και 55 ετών καθώς και δύο γυναίκες 41 και 43 ετών, η τελευταία υπήκοος Ουκρανίας. Οι άνδρες της αστυνομίας αναζητούν έναν ακόμη 46χρονο, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν είναι ηγετικό μέλος της οργάνωσης. 

Η δράση της «ομάδας», σύμφωνα με τις Αρχές, ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο, λειτουργώντας δύο μπαρ, ως «βιτρίνες» στην Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή, στα οποία είτε παραχωρούσε γυναίκες σε πελάτες έναντι χρηματικής αμοιβής, είτε τις εξέδιδε σε χώρο που όριζε ο εκάστοτε πελάτης.

Ο αστυνομικός συμμετείχε στην εγκληματική οργάνωση, παρέχοντας πληροφορίες στο 46χρονο ηγετικό μέλος, σχετικά με επικείμενους ελέγχους, ενώ κάλυπτε τη λειτουργία του μπαρ στην Καβάλα, το οποίο λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια. Όπως προκύπτει από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης αποσκοπούσαν στη δημιουργία διεθνούς δικτύου εντοπισμού αλλοδαπών γυναικών, στην μεταφορά τους στην Ελλάδα, στην απόκτηση εγγράφων για την είσοδο και παραμονή τους στην χώρα μας, μέσω γάμων με ημεδαπούς, και ακολούθως στην εκμετάλλευσή τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ ο εμπλεκόμενος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του ΕΔΕ.

 εφημ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κυριακή, 2 Αυγούστου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)