Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Κήρυγμα καταπέλτης του Σερρών Θεολόγου για την κρίση

της Στέλλας Χατζή-Λέκκου
Καταπέλτης για μια ακόμη φορά ήταν ο Μητροπολίτης Σερρών κ.κ. Θεολόγος, με τον δυνατό και αφυπνιστικό λόγο του, στον εσπερινό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον ομώνυμο εορτάζοντα Ιερό Ναό των Σερρών, αναφερόμενος στις κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών που προσπαθούν μεθοδευμένα να αποχριστιανοποιήσουν τον ελληνικό λαό.
«Τούτοι οι κυβερνήτες τις τελευταίες δεκαετίες λες και τρελάθηκαν και θέλουν να απομακρύνουν τον Θεό από την ζωή μας προβάλλοντας έναν τρόπο ζωής που δεν ταιριάζει στην πνευματική μας ταυτότητα» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ επεσήμανε ότι «χρειάζεται πνευματική αφύπνιση και πνευματική αντίσταση» γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να «βγούμε νικητές από αυτήν την κρίση» και θα μπορούμε να έχουμε
ελπίδα γιατί «ελπίδα χωρίς Χριστό είναι ελπίδα χωρίς αντίκρισμα».
Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε με σκληρή γλώσσα στα πραγματικά αίτια της κρίσης, η οποία είναι κυρίως πνευματική λέγοντας ότι «η αποστασία μας από τον Θεό είναι η αιτία της κρίσης» και για ακόμη μια φορά χτύπησε τον κώδωνα του κινδύνου εξηγώντας ότι εάν δεν αντισταθούμε και δεν αφυπνιστούμε πνευματικά «θα έρθουν ακόμη πιο σκληρές ημέρες, που δεν μπορούμε ούτε να τις φανταστούμε. Ζούμε οριακές στιγμές γι αυτό τώρα χρειάζεται πνευματική αφύπνιση και πνευματική αντίσταση κοντά στον Χριστό, πιασμένοι από το ωμοφόριο της Παναγίας μας , γιατί τούτο το έθνος, τουτη η πατρίδα έχει απτές αποδείξεις ότι έχει την αγάπη του Θεού και την σκέπη της Παναγίας».

Στο κήρυγμά του, μεταξύ άλλων είπε:
«Ακούστε τι είναι η κρίσις, κρίσις είναι αυτό που λέγει η ελληνική μας γλώσσα, γιατί η λέξη κρίσις είναι ελληνική και αν ανατρέξουμε εις τα λεξικά θα δούμε ότι κρίσις είναι η δίκη , η θεία δίκη , είναι δηλαδή αποτελέσματα της άστατης και χωρίς Θεό ζωής μας. Αυτή είναι η κρίση περί της οποίας ομιλούμε και εμείς δυστυχώς επικεντρώνουμε την προσοχή μας μόνο εις το κομμάτι το οικονομικό. Αλλ’ όμως αυτό είναι το δένδρο, ολόκληρο το δάσος είναι η δίκη, η θεία δίκη, αύτή που ήρθε στην ζωή μας για την αποστασία μας , αυτή είναι η αιτία της κρίσεως, και εκφράζεται σε προσωπικό επίπεδο μέσα από την ζωή του καθενός μας και κατόπιν αυτή η αποστασία διαχέεται εις το έθνος και εις την πατρίδα.
Τούτοι οι κυβερνήτες τις τελευταίες δεκαετίες λες και τρελάθηκαν και θέλουν να απομακρύνουν τον έλληνα από τον Θεό και χτυπούν με σφοδρότητα σε ότι διαχρονικά εδιατήρησε αυτή την πατρίδα, καταλύουν θεσμούς και αρχές, χτυπούν ανελέητα την οικογένεια, προβάλλοντας μέσα από τις τηλεοράσεις άλλους τρόπους ζωής, που δεν ταιριάζουν στην πνευματική μας ταυτότητα. Λες και τρελάθηκαν οι κυβερνήτες των τελευταίων δεκαετιών και θέλουν να ξεθεμελιώσουν τον Χριστό από τα σχολεία, λέγοντας κάτω οι εικόνες, κάτω η προσευχή. Και αναρωτιέμαι, γιατί άραγε; Τι κακό μας έκανε ο Χριστός στην ζωή μας; γιατί πρέπει να τον απομακρύνουμε, γιατί πρέπει να τον διώχνουμε; Εκείνος δεν μας δίδαξε την εντιμότητα, την αγάπη και δεν στόλισε την ζωή μας με ελπίδα;
Να γιατί λέγω ότι είναι ένα ψευτοδίλλημα να μιλούμε για ελπίδα, όταν οι καρδιές είναι στερεμένες και σκληρές από αγάπη στον Θεόν. Και όλη αυτή η κρίσις όλη αυτή η αποστασία έχει διαχυθεί σαν καρκίνωμα σε ολόκληρο τον κοινωνικό μας ιστό και βλέπουμε ποιά είναι η κατάντια της εθνικής μας ζωής. Συρόμεθα επαίτες, αυτό το υπερήφανο έθνος εις τα διαβούλια των ευρωπαίων, οι οποίοι δεν χάνουν ευκαιρία να μας ταπεινώνουν , εκμεταλλευμένοι τα δικά μας λάθη. Αν παρακολουθήσει κανείς τις συζητήσεις στο εθνικό μας κοινοβούλιο είναι να κλαίει κανείς με αυτά που ακούει, με τις ύβρεις που εκτοξεύει ο ένας εναντίον του άλλου και είναι να νιώθει κανείς πόνο βαθειά εις την ψυχή του και όλα αυτά γιατί έφυγε ο Θεός από την ζωή μας. δεν μας χρειάζεται λέγουν ο Θεός, δεν χρειάζεται να ορκιστούμε σ’ αυτόν, γιατί ο άνθρωπος έγινε αυτοαξία, όχι στον Θεό γιατί θεός είναι ο άνθρωπος , εγώ θα ορκιστώ εις την δικήν μου αξία, και να που φτάσαμε. Κι αν δεν αλλάξουμε μυαλά ακόμα χειρότερα θα πάθουμε διότι ο Θεός τα επιτρέπει αυτά που παθαίνουμε μήπως και ξυπνήσουμε όχι επειδή είναι δικαστής σκληρός όπως είναι οι άνθρωποι που είναι σκληροί ,αλλά επειδή είναι πατέρας φιλόστοργος που νοιάζεται για τα παιδιά του.

Και τούτο το έθνος τούτη η πατρίδα έχει απτές αποδείξεις ότι έχει την αγάπη του Θεού και την σκέπη της Παναγίας.
Ας μην ωραιοποιούμε , λοιπόν, τα πράγματα, κρίσις σημαίνει δίκη και η δίκη ήρθε για την αποστασία μας και ο Θεός την επέτρεψε για να ξυπνήσωμεν για να εγερθούμε από τον ύπνο για να μην προχωρήσουμε ακόμη πιο χαμηλά σ αυτήν την σκάλα. Όποιος αισθάνεται ότι σ αυτά που είπα υπάρχει έστω κι ένα ίχνος αληθείας ας κάτσει να τα σκεφτεί σοβαρά κα ας πάρουμε όλοι μας τις αποφάσεις για την ζωή μας , να πάρουμε τις αποφάσεις για τις οικογένειές μας, για την κοινωνία μας , για το έθνος και την πατρίδα μας. Ευαγγέλλονται τα διάφορα συστήματα ότι ο κόσμος θα αλλάξει μέσα από νόμους και μέσα από ιδεολογίες. Δεν θα αλλάξει έτσι ο κόσμος, όπως δεν άλλαξε μέχρι σήμερα. Ο κόσμος θα αλλάξει αν ο καθένας από εμάς αλλάξει την ζωή του, έτσι ώστε αυτή η αλλαγή αυτή η πνευματική επανάσταση να διαχυθεί ως ένας ευεργετικός χείμαρρος εις την ζωή του έθνους και εις την ζωή όλων μας.


Βρισκόμεθα αδελφοί μου σε στιγμές οριακές κι αν δεν ξυπνήσουμε αυτά τα οποία έρχονται θα είναι πάρα πολύ σκληρά και δεν μπορούμε ούτε να τα φανταστούμε στην ζωή μας . Γι αυτό τώρα χρειάζεται πνευματική αντίσταση , πνευματική αφύπνιση, κοντά στον Χριστό, πιασμένοι από το ωμοφόριο της μάνας μας της Παναγίας, και όλοι μαζί ως πατρίδα, όλοι μαζί ως κοινωνία να πορευτούμε ενωμένοι για να μπορέσουμε να βγούμε νικητές από αυτήν την κρίση , η οποία είναι η δίκη του Θεού και η οποία ήρθε για την αποστασία μας . Να ξυπνήσουμε να μετανοήσουμε να αλλάξουμε μυαλά, όλοι από εμένα πρώτον, έτσι ώστε η ελπίδα να ρθει στην ζωή μας. Τότε μόνο μπορούμε να μιλούμε για ελπίδα ειδάλλως ο λόγος για ελπίδα είναι ψεύτικος, χωρίς πραγματικό αντίκρυσμα. Μετάνοια, αντίσταση και ανάκαμψη έτσι ώστε να έρθει η χάρις του Θεού εις την ζωή μας και η χάρις της Παναγίας μας να σώσει ακόμη μία φορά αυτή την πατρίδα «την πάσα ελπίδα μας εις σε ανατιθέμεθα, μήτερ του Υψίστου φύλαξε ημάς και την πατρίδα μας κάτω από την σκέπη σου αμήν γένοιτο».

agioritikovima.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)