Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Σκάνδαλο-μεγατόνων! «Πάρτι» 103,4 εκατ. ευρώ για 13.000 υπαλλήλους της Ε.Ε.

Σάλος έχει προκληθεί από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Daily Telegraph», σύμφωνα με το οποίο, η ελίτ των υπαλλήλων της Ε.Ε. σπαταλά εκατομμύρια ευρώ σε γεύματα, ξενοδοχεία, ταξίδια, διασκέδαση αλλά και για προσωπικές αγορές.
Το ποσό ανέρχεται στα 103,4 εκατ. ευρώ, την εποχή που χώρες της Ευρωζώνης ρημάζουν από τις πολιτικές λιτότητας.
Μια ομάδα προνομιούχων υπαλλήλων, 13.000 τον αριθμό, περνά ζωή χαρισάμενη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορταζ, οι ανωτέρω υπάλληλοι της Ε.Ε. και άλλων σχετιζομένων υπηρεσιών χρέωσαν μέσα στο 2013 τις πιστωτικές τους κάρτες με 103,4 εκατομμύρια ευρώ!
Η γνωστοποίηση των στοιχείων έρχεται την ώρα που οι ευρωπαϊκοί θεσμοί προσπαθούν να συνάψουν νέα εξαετή σύμβαση με την εταιρία παροχής
πιστωτικών καρτών, φωτίζοντας μια σκοτεινή πτυχή του αδιαφανούς καθεστώτος επιδομάτων της Ε.Ε.
Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα επικαλούμενη έγγραφα, κάθε στέλεχος της Ε.Ε. που βρίσκεται εκτός έδρας δικαιούται ημερήσιο επίδομα 100 ευρώ για διατροφή και «τυχαίες δαπάνες», χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα ξενοδοχεία.
«Κάρτες καλοπέρασης» εκδόθηκαν για 362 αξιωματούχους με έδρα τη Γερμανία, 143 με έδρα τη Βρετανία και 79 με έδρα τη Γαλλία, ενώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ωφελούμενοι εργάζονται στα «κεντρικά» της Ε.Ε. στο Βέλγιο.
Ο Πάβελ Σβινλτίτσκι της οργάνωσης Open Europe κάλεσε την Ε.Ε. να ανοίξει όλα τα «χαρτιά» της για να μαθευτεί τι επωμίστηκε ο Ευρωπαίος φορολογούμενος.
Σύμφωνα με την «Telegraph», o μέσος υπάλληλος της Ε.Ε. έχει μηνιαίο μισθό περίπου 8.000 ευρώ και υπάγεται σε ειδικό φορολογικό συντελεστή 16%.
Οι υπάλληλοι αφού χρεώσουν τις κάρτες, στη συνέχεια οι κάνουν αίτηση στην Κομισιόν ή στο τμήμα τους για αποζημίωση για τα χρήματα που πλήρωσαν στη διάρκεια του ταξιδιού τους.
Από την πλευρά της η ΕΕ υποστήριξε ότι είναι αδύνατον να υπολογίσει ποιο μέρος από αυτά τα χρήματα δόθηκε τελικά ως αποζημίωση στους αξιωματούχους – που είναι και το κόστος που επιβαρύνει τους Ευρωπαίους φορολογούμενους – επειδή θα απαιτήσει μια «μακρά και πολυδάπανη έρευνα».

tilegrafima.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)