Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι, δεν θα υπήρχαν Μνημόνια



Πρόωρες εκλογές για τον Σεπτέμβριο ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας αλλά δεν δεσμεύτηκε πως θα σεβαστεί το αποτέλεσμα, όπως το σεβάστηκε στο δημοψήφισμα.
Στο διάγγελμά του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πώς πάει τη χώρα σε εκλογές τον Σεπτέμβριο για να πάρει την καθαρή εντολή να εφαρμόσει το Μνημόνιο, για το οποίο είχε πάρει καθαρή εντολή να το καταργήσει στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως δεν πιστεύει στο Μνημόνιο αλλά είναι υποχρεωμένος να το εφαρμόσει γιατί έχει δώσει το λόγο ………
……….του και -όπως όλοι έχουμε διαπιστώσει- ο λόγος του είναι συμβόλαιο.
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως το Μνημόνιο θα εφαρμοστεί από όποιο κόμμα κι αν γίνει κυβέρνηση, οπότε καλύτερα να το εφαρμόσει αυτός που δεν το γουστάρει καθόλου αλλά θυσιάζεται για τη σωτηρία της πατρίδας.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως πάει σε εκλογές μετά από 7 μήνες κυβέρνησης της Πρώτη Φορά Αριστερά, για να βγει η Δεύτερη Φορά Αριστερά, και να υπάρξει κάποια ισορροπία με τις δεξιές και κεντροδεξιές κυβερνήσεις που κυβερνούσαν επί δεκαετίες και εξαπατούσαν τους πολίτες.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα πηγαίνει τη χώρα σε εκλογές κάθε έξι μήνες, ώστε να υπάρξουν καμιά δεκαριά αριστερές κυβερνήσεις και να σκυλιάσουν οι δεξιοί.
Ανάμεσα στις εκλογικές αναμετρήσεις ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει έξι μήνες σκληρή διαπραγμάτευση και θα ρίχνει κι ένα δημοψήφισμα για να σπάει κάπως η μονοτονία.

Σκοπός του Αλέξη Τσίπρα είναι να επιβεβαιώσει τη ρήση της Έμμας Γκόλντμαν «Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι, θα ήταν παράνομες», ώστε, μετά από άπειρες εκλογικές αναμετρήσεις, να το πάρουν απόφαση οι Έλληνες πως οι εκλογές δεν αλλάζουν κάτι και να κάνουν επανάσταση.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας θα διαλύσει και τους ολιγάρχες, αν και αυτούς τους εφτά μήνες τους έκανε τα μούτρα κρέας και τους βλέπω να φεύγουν οριστικά οι άνθρωποι από την Ελλάδα, γιατί πόσο κυνηγητό πια να αντέξουν από τον Τσίπρα και τους βαρβάτους επαναστάτες που έχει δίπλα του;

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι παραμένει αισιόδοξος και πως είναι βέβαιος ότι τις πιο όμορφες μέρες δεν τις ζήσαμε ακόμα αλλά αφενός αυτό ακούστηκε σαν απειλή και αφετέρου ήταν τόσο όμορφες οι μέρες που ζήσαμε αυτούς τους εφτά μήνες, που φοβάμαι μήπως αυτό το όνειρο τελειώσει απότομα.

Πιτσιρίκος

tolimeri.wordpress 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)