Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Podemos: «Στραγγαλίζουν την Ελλάδα» για παραδειγματισμό στους Ισπανούς

Podemos: «Στραγγαλίζουν την Ελλάδα» για παραδειγματισμό στους ΙσπανούςΟρισμένες ευρωπαϊκές χώρες και το ΔΝΤ θέλουν «να στραγγαλίσουν την Ελλάδα (και) να δώσουν ένα μάθημα» στην ισπανική αριστερά ώστε να αποφύγουν οποιαδήποτε εναλλακτική επιλογή στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται στην Ευρώπη, κατήγγειλε το Σάββατο ο επικεφαλής του ισπανικού κόμματος Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας.
«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η γερμανική κυβέρνηση επιτίθενται στη δημοκρατία. Καταστρέφουν το πολιτικό σχέδιο της Ευρώπης», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πάμπλο Ιγκλέσιας μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.
«Θα προσπαθήσουν να στραγγαλίσουν την Ελλάδα και φαίνεται πως θέλουν, προσπαθώντας αυτό, να δώσουν ένα μάθημα και σ” εμάς επίσης», κατήγγειλε ο αρχηγός του αριστερού κόμματος στο περιθώριο μιας διαδήλωσης για την
υποστήριξη της Ελλάδας στη Μαδρίτη.
Το Podemos, το οποίο καταγγέλλει τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ευρώπη, έχει γίνει μέσα σε λιγότερο από ενάμισι χρόνο η τρίτη πολιτική δύναμη της Ισπανίας, μετά το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα και το σοσιαλιστικό κόμμα.
«Σ” αυτούς που θέλουν να φοβίσουν τους Ισπανούς τιμωρώντας τους Έλληνες, τους λέμε πως η Ισπανία δεν είναι η Ελλάδα, πως η Ισπανία έχει μια πολύ ισχυρή θέση στην Ευρώπη και πως δεν θα γονατίσουμε μπροστά στην (Άνγκελα) Μέρκελ», τη καγκελάριο της Γερμανίας.
«Αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες ώρες είναι μια απόπειρα να ταπεινωθούν οι Έλληνες», πρόσθεσε υπογραμμίζοντας πως «τη Δευτέρα έμοιαζε σε όλους σαφές ότι θα υπήρχε μια συμφωνία».
«Όμως το πρόβλημα δεν είναι οι παραχωρήσεις που η ελληνική κυβέρνηση είναι σε θέση να κάνει. Είναι ένα πολιτικό πρόβλημα», επέμεινε.

tribune.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)