Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Από πότε η Δημοκρατία έγινε Αντισυνταγματική;




Μετά την ανακοίνωση για δημοψήφισμα, η πρώτη δημοκρατική ενέργεια που έπραξαν τα τελευταία χρόνια και που μόνο η ανακοίνωση της επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Παπανδρέου στοίχησε την κυβέρνηση, τα κοράκια της «δημοκρατίας» έσπευσαν να ανακοινώσουν την αντισυνταγματικότητα του δημοψηφίσματος. Φαίνεται η εξουσία που τους έδωσε ο λαός με την ψήφο του την άρπαξαν για να τον εξουσιάζουν οι ίδιοι σαν δωσίλογοι των Γερμανών.
Όμως μέσα σε μια δημοκρατική χώρα το δημοψήφισμα κατοχυρώνει τους πολίτες δίνοντας την ελευθερία της δικιάς του επιλογής και όχι της επιβολής από την ίδια την εξουσία που καταχράστηκε το δικαίωμα να αντιπροσωπεύει τον λαό στο Κοινοβούλιο.
Είναι πρωτοφανές αυτοί οι προδότες που υπέγραψαν και δημιούργησαν αντισυνταγματικούς νόμους να μιλάνε για συνταγματικότητα, όταν το Σύνταγμα της Ελλάδος το μετέτρεψαν σε κουρελόχαρτο.



 Τα κοράκια δήλωσαν:

Ευ. Βενιζέλος: Θεσμική εκτροπή το δημοψήφισμα

Θεσμική εκτροπή χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, την πρόταση του υπουργικού συμβουλίου για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος και κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια υφαρπαγής της λαϊκής βούλησης.

"Είναι ευθέως καταστρατήγηση του Συντάγματος", τόνισε ο κ. Βενιζέλος, υποστηρίζοντας ότι "η πρόταση με την μετονομασία ως εθνικού ζητήματος, αφορά απολύτως δημοσιονομικά ζητήματα. Για τον κατάλογο των μέτρων που είναι κατεξοχήν φορολογικά, το έντιμο και το θαρραλέο από πλευράς κυβέρνησης θα ήταν να θέσει σε δημοψήφισμα τη δική της πρόταση. Τον κατάλογο των 8 δις ευρώ που είπαμε ότι είναι τρενάκι τρόμου σε σχέση με το email Xαρδούβελη" υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος.

 capital.gr

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι μάσκες έπεσαν

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν κοιμάμαι τα ...Το δημοψήφισμα είναι κατάφορα αντισυνταγματικό, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο παράλληλα για ένα "ξεκάθαρο συνταγματικό και κοινοβουλευτικό πραξικόπημα". 

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)