Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Εμπειρογνώμονας: η λιτότητα δεν παρέχει άμεσα την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα

RIA NOVOSTI
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, 25η Ιουνίου - RIA Novosti,  Αλέξανδρος Shishlo. Απαιτείται από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για  την Ελλάδα, η πολιτική της λιτότητας δεν είναι σε θέση σε σύντομο χρονικό διάστημα  να εξασφαλίσει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Κολλεγίου της Ευρώπης "marriage " - Βέλγος  οικονομολόγος Pierre Defraigne.


Είναι απαραίτητο να πιέσουμε  την Ελλάδα να εκτελέσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές έχουν νόημα εάν στηρίζονται από  οικονομική ανάπτυξη », - είπε την Πέμπτη ζωντανά στο κανάλι της  τηλεόρασης και στο ραδιόφωνο RTBF.

«Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που υποστηρίζουν την ανάπτυξη, χρειάζονται χρόνο   Οι οικονομικές απαιτήσεις χρειάζονται  υπερβολικά μεγάλες θυσίες από τους καταναλωτές, καθώς και όσον αφορά η  είσπραξη των φόρων δεν εξασφαλίζει   βραχυπρόθεσμα αυτή την  ανάπτυξη, αλλά μάλλον  επιδεινώνει  την κατάσταση στην Ελλάδα." - Συνέχισε Defraigne.

Η συνεδρίαση του Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα, δεν έφερε αποτελέσματα. Τα μέρη εξέφρασαν την επιθυμία τους να συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ, η οποία ξεκινά την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Σήμερα, την Πέμπτη, στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup θα αποφασίσουν  σχετικά με τις νέες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές.

http://ria.ru/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)