Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Ψιτ, εσύ με τις σαγιονάρες! Σε σένα μιλάω, που έτρεξες νυχτιάτικα να σηκώσεις λεφτά από το ΑΤΜ...!





Οι πρώτες εικόνες με τις αντιδράσεις συμπολιτών μας μετά την προαναγγελία του Δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου, είναι χαρακτηριστικές: Αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, πολλοί κυριολεκτικά σηκώθηκαν από τα κρεβάτια (ή τους καναπέδες) τους κι έσπευσαν με σαγιονάρες και...βρακιά να σηκώσουν χρήματα από τα ΑΤΜ των τραπεζών!!!
Εικόνες σαν κι αυτές, ήδη κάνουν το γύρο του κόσμου, παρουσιάζοντας έναν λαό τρομοκρατημένο, που έχει θεοποιήσει σε τέτοιο βαθμό τα ΑΤΜ, σε σημείο η πρώτη και τελευταία του σκέψη να είναι σε αυτά: Θα συνεχίσουν να λειτουργούν και να βγάζουν ζεστό χρήμα;

Να το ξεκαθαρίσουμε: Παρότι ο ίδιος δεν έχω λεφτά στην τράπεζα, σέβομαι απόλυτα το γεγονός πως ο καθένας έχει δικαίωμα να μην χάσει ούτε ευρώ
από τα χρήματά του. Ειδικά όσοι τα μάζεψαν δουλεύοντας τίμια και αποταμιεύοντας τον ιδρώτα τους. Επίσης, κατανοώ πλήρως όσους φοβούνται πως τις επόμενες μέρες όχι λεφτά στις τράπεζες δεν θα βρουν, αλλά πιθανόν και ελλείψεις σε είδη διατροφής κλπ.
Ως εδώ όλα καλά. Όμως, αγαπητοί φίλοι που σπεύσατε νυχτιάτικα να πάρετε τα λεφτά σας, όλα τα παραπάνω θα μπορούσατε να τα κάνετε μέρες πριν ή ακόμα και χθες, όλη την ημέρα, όταν «ακουγόταν» πως μάλλον δεν θα υπάρξει συμφωνία! Ποιος ο λόγος να περιμένετε τελευταία στιγμή, δημιουργώντας έτσι σκηνές απείρου κάλλους;

Αποδεικνύεται, για πολλοστή φορά, πως ο νεοέλληνας δεν έχει καμία σχέση με τον πραγματικό Έλληνα. Άγεται και φέρεται από το θυμικό και κυρίως, την τρομοκρατία των Μμε. Χειραγωγείται εύκολα, αφού ο ίδιος που δέκα λεπτά πριν το διάγγελμα έβριζε τους Γερμανούς και ήθελε «ευρώ χωρίς μνημόνιο», λίγο μετά έτρεξε πανικόβλητος να σώσει...τα ευρουλάκια του!

Με αυτές τις συνθήκες, καθίσταται εμφανές ποιο θα είναι το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος. Δυστυχώς, η ευκαιρία που έχουμε σα λαός να ωριμάσουμε και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, θα μεταβληθεί εύκολα σε πεδίο αντιπαραθέσεων γηπεδικού τύπου, με τον εθνικό διχασμό να παραμονεύει.
Ας ψηφίσει λοιπόν ο καθένας ό,τι θέλει. Έτσι κι αλλιώς, οι συμπαθείς τύποι με τις σαγιονάρες θα συνεχίσουν να διατρανώνουν πως για τα δεινά τους φταίνε οι πολιτικοί, οι ξένοι, οι τραπεζίτες...

...Ποτέ όμως ο εαυτός τους!
hellas-orthodoxy.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)