Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Όταν η Μέρκελ έτρωγε με τον Καραμανλή και ήθελε να πουλήσει όπλα

Η επίσημη επίσκεψή της το 2007 - Η συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή


Η σχέσεις της Ελλάδας με την Γερμανία δεν ήταν πάντα του σημερινού επιπέδου αφού στο μακρινό 2007, όταν η Ελλάδα ερχόταν με κεκτημένη ταχύτητα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες με την ανάπτυξη να βρίσκεται στα ύψη φάνταζε ως ένας πολύ καλός πελάτης για τα οπλικά συστήματα της Γερμανίας.

Στις 20 Ιουλίου του 2007 η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έρχεται στην Αθήνα για να προωθήσει οπλικά συστήματα στη χώρα μας (Eurofighter). Απευθυνόμενη προς τον έλληνα πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, λέει:
«Θα τονίσω, για άλλη μια φορά, το πόσο σημαντικές είναι και οι οικονομικές μας σχέσεις. Έχετε ένα ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 4%. Αυτό για μας είναι απλά ένα όνειρο!»

Οι δύο πρωθυπουργοί τότε είχαν φάει μαζί στη Ραφήνα όπου η γερμανίδα συνάντησε και τη Νατάσα Καραμανλή.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)