Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Βρετανία: Επιστροφή των μπόνους 7 ετών για τους ριψοκίνδυνους τραπεζίτες

Βρετανία: Επιστροφή των μπόνους 7 ετών και φυλακή για τους ριψοκίνδυνους τραπεζίτεςΗ Βρετανία επιβάλει τους αυστηρότερους κανόνες για τα τραπεζικά μπόνους στον κόσμο. Η ΒοΕ προβλέπει επιστροφή των μπόνους των τελευταίων 7 ετών αλλά και ποινή φυλάκισης για τους ριψοκίνδυνους τραπεζίτες και όσους παρανομούν.

Η Τράπεζα της Αγγλίας παρουσίασε τους νέους κανόνες που θέλει να επιβάλει στον τραπεζικό κλάδο προκειμένου να αποκαταστήσει την αξιοπιστία μετά το μπαράζ σκανδάλων. Οι νέοι κανόνες της BoE είναι από τους αυστηρότερους στον κόσμο, περιλαμβάνουν την ποινικοποίηση των ριψοκίνδυνων συμπεριφορών, αλλά και την επιστροφή των μπόνους ακόμη και των τελευταίων επτά ετών υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
 
«Είναι βασικό στοιχείο της δουλειάς μας ως ρυθμιστές του κλάδου να εξασφαλίσουμε ότι όλοι θα είναι υπόλογοι» δήλωσε ο Andrew Bailey, αναπληρωτής διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας και συμπλήρωσε: «Ο
συνδυασμός σαφέστερων ατομικών ευθυνών και ενισχυμένων κινήτρων για διαχείριση κινδύνου θα ενθαρρύνει τα άτομα στις τράπεζες να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη για τις ενέργειές τους».

Μεταξύ των πολλών αλλαγών, η Αρχή Προληπτικής Ρύθμισης στην Τράπεζα της Αγγλίας, ζητά να επιβάλλεται νομική ευθύνη για ποινικό αδίκημα στις περιπτώσεις όπου οι ριψοκίνδυνες αποφάσεις των τραπεζικών στελεχών οδηγούν σε κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού οργανισμού. Το συγκεκριμένο ποινικό αδίκημα επισείει ποινή φυλάκισης έως 7 ετών.

Τα μπόνους των τραπεζικών στελεχών παράλληλα, ήταν θέμα που είχε προκαλέσει έντονες συζητήσεις, καθώς στον απόηχο της χρηματοοικονομικής κρίσης και με τις τράπεζες να διασώζονται με χρήματα του δημοσίου, οι τραπεζίτες συνέχιζαν να απολαμβάνουν παχυλές αμοιβές. Η Τράπεζα της Αγγλίας προτείνει τώρα να υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής των μπόνους ακόμη και των τελευταίων 7 ετών και αναφέρει ότι ο νέος κανόνας θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2015. 

euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)