blameΤα πάντα για να πείσουν την κοινή γνώμη για πόλεμο και να εμποδιστεί έτσι η συνεχής ρωσική αύξηση ισχύος. Ο ύποπτος ρόλος της Τουρκίας…

Κόντρα στα στοιχεία και στις εκτιμήσεις ειδικών ότι αποκλείεται οι ρωσόφιλοι να έριξαν το μαλαισιανό αεροσκάφος, η Ουάσινγκτον ρίχνει τις ευθύνες στην «κακή Ρωσία», θέλοντας να κρατήσει πάση θυσία ανοιχτό το μέτωπο της Ουκρανίας. Πάντως οι Η.Π.Α. με αφορμή την κατάρριψη βλέπουν «χρυσή ευκαιρία» να πλήξουν τώρα την Ρωσία. Μάλιστα το Κίεβο συνεχίζει τις επιχειρήσεις κατά των φιλορώσων, προκειμένου να μην υπάρξει εκεχειρία και με ηρεμία να εξεταστεί η υπόθεση.

Η κατάσταση σε συνδυασμό με τις εστίες έντασης στην Μέση Ανατολή δείχνουν ότι ο κόσμος είναι πλέον σε μια συνεχή ένταση, την οποία η Δύση θέλει να μετατρέψει σε γενικευμένη σύρραξη, ειδάλλως σε λίγο καιρό ξέρουν πως τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Κινέζοι δεν θα πιάνονται γεωπολιτικά.
Ο Πούτιν δεν τους έκανε το χατίρι να επέμβει προβλέψιμα στην Αν. Ουκρανία και να παρουσιαστεί η Ρωσία ως εισβολέας. Τώρα οι Αμερικανοί «διαβεβαιώνουν» πως «υπαίτιοι είναι οι φιλορώσοι αυτονομιστές και το πυραυλικό σύστημα που χρησιμοποιήθηκε παραδόθηκε στα χέρια τους από την Ρωσία». Όπως «διαβεβαίωναν» για το Ιράκ, την Συρία, την Λιβύη και όπου αλλού άμεσα ή έμμεσα εισέβαλαν για να φέρουν «ειρήνη» και «δημοκρατία». Αυτή την φορά σκοπός είναι να παρουσιαστούν οι Ρώσοι υπαίτιοι της παγκόσμιας κρίσης που τα κέντρα των παγκοσμιοποιητών προωθούν και θα καταλήξει κατά τα φαινόμενα σε παγκόσμια σύρραξη.

Η Ρωσία βέβαια κοιτάει και προς τα κάτω. Το Κρεμλίνο, αφού στην παρούσα φάση δεν σκοπεύει να επιτεθεί στην Αν. Ουκρανία, θέτοντας, μεταξύ άλλων, τα κεκτημένα στην Κριμαία σε κίνδυνο, θα θελήσει να στρέψει την προσοχή αλλού, απαντώντας έτσι στην αύξηση των εστιών έντασης από την Δύση. Ίσως λοιπόν δηλώσει βροντερά παρόν στην Μέση Ανατολή, εκεί όπου οι τζιχαντιστές επιδιώκουν να βάλουν «φωτιά» σε ολόκληρη την περιοχή, απειλώντας το μαλακά υπογάστριο της Ρωσίας σε Κεντρική Ασία και Καύκασο. Άλλωστε το έχει ήδη δηλώσει η Μόσχα.
Σε ό,τι αφορά την Τουρκία έχει αυξήσει πάλι τους τόνους κατά Η.Π.Α. και Ισραήλ, ωστόσο την ίδια ώρα διευκολύνει την Δύση με βάσεις ραντάρ αλλά και την πρόσφατη εγκατάσταση των πυραύλων patriot που στόχο έχουν πιθανή ρωσική κάθοδο προς τα εκεί, όπως σας γράψαμε τότε.
Γι’ αυτό οι Ρώσοι πρέπει να προσέξουν τις τουρκικές προσεγγίσεις τύπου απόρριψης του δολαρίου στις μεταξύ τους συναλλαγές. Οι Τούρκοι στην διπλωματία δεν έχουν μπέσα. Αυτό διδάσκει η ιστορία. Ο Πούτιν όμως δεν είναι καθόλου χθεσινός και καθόλου τυχαίος στο τιμόνι της Ρωσίας. Το μέλλον θα επιβεβαιώσει ακόμα περισσότερο την συγκεκριμένη εκτίμηση.

ΠΥΓΜΗ.gr