Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Η Europol προειδοποιεί ότι το δημόσιο WiFi είναι επικίνδυνο


Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε το δημόσιο δίκτυο για να συνδεθούμε στο internet όταν βρισκόμαστε σε εξωτερικό χώρο. Νέα ανακοίνωση της Europol, προειδοποιεί τους χρήστες των δημόσιων δικτύων, ότι θα πρέπει να αποφεύγουν την αποστολή ή τη λήψη ευαίσθητων δεδομένων διότι είναι πολύ εύκολο να υποκλαπούν στοιχεία τους από επίδοξους χάκερ.
Ο Troels Oerting, επικεφαλής της Europol, ανέφερε στο BBC, ότι τελευταία, οι επιθέσεις σε δημόσια δίκτυα έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις.
«Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου η πιστωτική κάρτα κάποιου, αδειάζει, χωρίς να μπορούμε να εντοπίσουμε το μέρος από το οποίο έγινε», προσθέτει.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ιδρύματος Μηχανικής και Τεχνολογίας, κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα πιστοποιήσει την ασφάλεια των συστημάτων. Το αποτέλεσμα είναι ότι το ελεύθερο και δωρεάν WiFi θέτει σε κίνδυνο τον κάθε ένα από εμάς.
Οι ερευνητές του εργαστηρίου Kaspersky, προειδοποιούν ότι ακόμη και μία απλή περιήγηση σε μία καφετέρια, θα μπορούσε να μας βάλει σε περιπέτειες. Με απλά εργαλεία, οι χάκερς καταγράφουν τα προσωπικά μας στοιχεία τα οποία ξεκλειδώνουν την ψηφιακή μας ζωή. Για το λόγο αυτό συνιστούν να χρησιμοποιούμε μονάχα αξιόπιστα δίκτυα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)