Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ο Σαμαράς θέλει τώρα «κούρεμα» του χρέους... αλά ΔΝΤ

Ο Σαμαράς θέλει  τώρα «κούρεμα» του χρέους... αλά ΔΝΤ Νέο κούρεμα και άμεσα, όπως ζητάει το ΔΝΤ, βάζει στο τραπέζι ο Αντώνης Σαμαράς, σε μία προσπάθεια να αποκτήσει επιχειρήματα, ενόψει της δύσκολης κάλπης του Μαΐου.
Σε αντίθεση με την άρνηση των Ευρωπαίων και κυρίως των Γερμανών να συζητήσουν την πρόταση για νέα μείωση του ελληνικού χρέους, πριν από τις ευρωεκλογές, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Real News , ο πρωθυπουργός ζητάει να γίνει άμεση ρύθμιση με βάση τις θέσεις που έχει εκφράσει η ηγεσία του ΔΝΤ.

«Η συμφωνία για τη βιωσιμότητα του χρέους μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι γίνει άμεσα, με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη -προφανώς- και τις ιδιαιτερότητες όλων των δανειστών. Κύριο μέλημά μας είναι να γίνει σύντομα», σημείωσε ο Αντ. Σαμαράς.


Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η σχετική συζήτηση θα ξεκινήσει σύντομα και η τελική ρύθμιση αναμένεται να γίνει έως το φθινόπωρο, ελπίζοντας ότι μία τέτοια εξέλιξη θα δώσει ώθηση στις επενδύσεις και την ανάπτυξη.

Επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει η μείωση του φόρου επί των κερδών στο 15% για όλες τις επιχειρήσεις, ισχυριζόμενος ότι κάτι τέτοιο θα γίνει εφικτό «μόλις η ανάπτυξη ανεβάσει ρυθμούς».

Όσον αφορά στις ευρωεκλογές σημείωσε ότι «το αποτέλεσμα θα δείξει εάν θα επιταχύνουμε την έξοδο από την κρίση ή αν θα κινδυνεύσουμε να επιστρέψουμε στην κρίση», ενώ υποστήριξε ότι το βράδυ των εκλογών το πρόβλημα θα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στον Γιάννη Στουρνάρα, τον χαρακτήρισε «επιτυχημένο υπουργό», ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ο σημερινός υπουργός Οικονομικών θα μεταβεί στην Τράπεζα της Ελλάδας ανέφερε χαρακτηριστικά: «είναι νωρίς να μιλάμε ακόμη».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)