Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Tο αρχηγείο της πρεσβείας των ΗΠΑ είναι το κτίριο από το οποίο πυροβολούσαν οι σκοπευτές

Ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας επί του ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν μιλώντας την Πέμπτη στη συνεδρίαση της Γενικής Ολομέλειας του ΟΗΕ, δήλωσε ότι η κρίση στην Ουκρανία «σε μεγάλο βαθμό ήταν συνέπεια των τυχοδιωκτικών ενεργειών εξωτερικών δυνάμεων που αποσκοπούσαν να σπάσουν τους αιώνιους δεσμούς που ενώνουν την Ουκρανία και τη Ρωσία», μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS. Και μάλιστα η πολιτική αυτή εφαρμοζόταν με πρωτάκουστη αυθάδεια, επισήμανε.

Ο Τσούρκιν επισήμανε ότι η κεντρική πλατειά της ουκρανικής πρωτεύουσας, το Μαιδάν, μετετράπη σε στρατιωτική κατασκήνωση την όποια επισκέπτονταν ανοικτά υπουργοί και άλλοι αξιωματούχοι από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις ΗΠΑ. Όταν οι μαχητές του Μαιδάν κατέλαβαν μερικά κτίρια διοίκησης, «σε ένα από αυτά, στον Οίκο Συνδικάτων, διοργανώθηκε το λεγόμενο διοικητήριο του Μαιδάν, και στον έβδομο όροφο του ιδίου κτιρίου λειτουργούσε μόνιμα το αρχηγείο της πρεσβείας των ΗΠΑ. Παρεμπιπτόντως, ακριβώς από αυτό το κτίριο πυροβολούσαν οι ελεύθεροι σκοπευτές τους εκπροσώπους των οργάνων της τάξεως και τους διαδηλωτές ταυτόχρονα, και οι πυροβολισμοί αυτοί προφανώς αποσκοπούσαν σε προβοκάτσια για βίαιη αλλαγή της εξουσίας», επισήμανε ο Τσούρκιν.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο Μαιδάν σκοτώθηκαν πάνω από 100 άτομα. Η Ρωσία απαίτησε να διεξαχθεί διεθνής ανάκριση των περιστάσεων συμμετοχής των ελεύθερων σκοπευτών στα γεγονότα στο Μαιδάν. Η ανάκριση όμως δεν έχει ξεκινήσει. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)