Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Από πολλαπλές κακώσεις ο θάνατος του βαρυποινίτη


Από πολλαπλές κακώσεις ο θάνατος του βαρυποινίτηΝέα τροπή στην υπόθεση του θανάτου του Αλβανού βαρυποινίτη, που σκότωσε με αυτοσχέδιο μαχαίρι τον 46χρονο υπαρχιφύλακα στις φυλακές Μαλανδρίνου, δίνει η έκθεση του ιατροδικαστή, τα πορίσματα της οποίας έγιναν γνωστά πριν από λίγο.
Όπως αναφέρει στην έκθεσή του o ιατροδικαστής Μηνάς Γεωργιάδης, ο θάνατος του βαρυποινίτη προήλθε από πολλαπλές κακώσεις σε όλο του το σώμα και κάταγμα στο στέρνο το οποίο προκλήθηκε από αιχμηρό όργανο (πιθανώς γκλομπ). O ιατροδικαστής αφήνει υπόνοιες για ηλεκτροσόκ στο χέρι, αναφερόμενος σε σημάδια που φέρει το άψυχο σώμα του Καρέλι
Σύμφωνα με την έκθεση, το σώμα του βαρυποινίτη έφερε πολλαπλές θλαστικές κακώσεις, κατάγματα στο στέρνο κ.α από σπειροειδή ράβδο (κλομπ), ενώ ο χρόνος των τραυμάτων κρίνεται συμβατός με το χρόνο της δολοφονίας (25η Μαρτίου) του άτυχου υπαρχιφύλακα. Βάσει των ευρημάτων αυτών, ο ιατροδικαστής αποκλείει το ενδεχόμενο ο Αλβανός βαρυποινίτης να κατέληξε από παθολογικά αίτια και πιθανολογεί πως «η αιτία θανάτου ήταν αρρυθμιογόνος μηχανισμός λόγω κάκωσης του στέρνου από τα χτυπήματα με κλομπ».
Ο Αλβανός ισοβίτης Ιλί Καρέλι, που εκρατείτο στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του βρέθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης.



Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, διατάχθηκε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του βαρυποινίτη.

Από το υπουργείο, επιβεβαιώνεται ότι ο Καρέλι, ο οποίος με αυτοσχέδιο μαχαίρι τραυμάτισε θανάσιμα στις φυλακές Μαλανδίνου τον 46χρόνο υπαρχιφύλακα Γεώργιο Τσιρώνη, όταν έφτασε στις φυλακές Νιγρίτας έφερε μώλωπες, χωρίς όμως να έχει προσδιορίσει ο ίδιος, πώς προκλήθηκαν.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται:
«Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κατηγορείτο για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα του καταστήματος κράτησης Μαλανδρίνου, μεταφέρθηκε, χθες (27.3.2014) περί ώρα 15.45 στο Κ. Κ Νιγρίτας για λόγους προσωπικής του ασφάλειας. Τοποθετήθηκε σε θάλαμο νεοεισερχομένων περί ώρα 18.30 μόνος του και μακριά από άλλους κρατούμενους, ώστε να υπάρχει συνεχής παρακολούθησή του από το προσωπικό του σωφρονιστικού καταστήματος. Μάλιστα εντός του χώρου κράτησής του τοποθετήθηκε κάμερα, ώστε να υπάρχει πλήρης εποπτεία και καταγραφή όλων των κινήσεων.
Περί ώρα 23.30 υπάλληλοι του καταστήματος κράτησης παρατήρησαν ότι δεν εκινείτο, ενώ βρισκόταν για ώρα στο κρεβάτι του. Εισήλθαν τότε στο κελί του όπου και διαπιστώθηκε έλλειψη των αισθήσεών του. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ το οποίο προσήλθε σε 17 λεπτά και μετέφερε τον κρατούμενο στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπου πιστοποιήθηκε ο θάνατός του.
Ταυτόχρονα με την ως άνω πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, διενεργείται και προανάκριση από την αστυνομία στην οποία παραδόθηκε και το υλικό της κάμερας, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τη διαπίστωση των αιτίων θανάτου.
Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την παραλαβή του στο κατάστημα κράτησης της Νιγρίτας, σύμφωνα με την αναφορά του διευθυντή του καταστήματος, ο κρατούμενος έφερε μώλωπες για τους οποίους ο ίδιος (κρατούμενος) δεν προσδιόρισε την αιτία τους και δεν υπέβαλε αίτημα ιατρικής του εξέτασης».
Η δολοφονία του υπαρχιφύλακα 
Η στυγερή δολοφονία έγινε το μεσημέρι της Τρίτης, ανήμερα της εθνικής επετείου, όταν ο ισοβίτης με τρεις μαχαιριές, στο πρόσωπο, το σώμα και στον λαιμό, αφαίρεσε τη ζωή του υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη.

Η επίθεση σημειώθηκε σε πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος Μαλανδρίνου, την ώρα που ο προαυλισμός είχε τελειώσει και οι κρατούμενοι έμπαιναν ξανά στα κελιά τους. Ο ισοβίτης αρνήθηκε να συμμορφωθεί.

Με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι επιτέθηκε στον δεσμοφύλακά του σε κατάσταση αμόκ, φωνάζοντας «αφού δεν μου δίνετε άδεια, θα σας σκοτώσω». Ο συνάδελφος του Γιώργου Τσιρώνη δεν πρόλαβε ούτε να αντιδράσει.

H μαχαιριά στην καρωτίδα του υπαρχιφύλακα ήταν μοιραία. Λίγο αργότερα, ο 46χρονος άφησε την τελευταία του πνοή, και στο Νοσοκομείο Αμφισσας όπου μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βαρυποινίτης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών και έξι μηνών για απόπειρα δολοφονίας και ληστείες.

Τον τελευταίο καιρό, είχε κάνει αίτηση για υφ' όρων απόλυση που απορρίφθηκε, ενώ επίμονα ζητούσε άδεια, προκειμένου να μεταβεί στην Ιταλία όπου ήταν βαριά άρρωστη η μητέρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)