Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Νέα τροπή λαμβάνει το θέμα πώλησης «γενόσημων» αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Το εργοστάσιο ζητά έγγραφα και φωτογραφίες

Το εργοστάσιο ζητά έγγραφα και φωτογραφίες
Νέα τροπή λαμβάνει το θέμα πώλησης «γενόσημων» αυτοκινήτων στην Ελλάδα καθώς το εργοστάσιο παραγωγής αναμένεται να τοποθετηθεί και ήδη από το γραφείο του Προέδρου ζητήθηκαν όλα τα έγγραφα που αφορούν αυτοκίνητα της εταιρείας.
Γράφει: 
Κάποιοι ιδιοκτήτες έχουν ήδη αποστείλει τα έγγραφα που έχουν στα χέρια τους μαζί και τις φωτογραφίες των οχημάτων τους οι οποίες δείχνουν ξεκάθαρα τον τύπο που κινητήρα που φέρουν τα οχήματά τους και βέβαια δεν είναι ίδιος με εκείνους που αναγράφονται στα Πιστοποιητικά Συμμόρφωσης.

Από την άλλη μεριά σε αίθουσα δικαστηρίων προσκομίστηκαν έγγραφα που περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την υπόθεση και βέβαια οδηγούν σε αδιέξοδο.
Ειδικότερα στις 8 Αυγούστου του 2008 το πλοίο που μετέφερε μεταξύ άλλων και 193 αυτοκίνητα συγκεκριμένης αυτοκινητοβιομηχανίας αντί να εκφορτωθούν στο λιμάνι του Πειραιά οδηγήθηκαν στο λιμάνι του Βόλου εξαιτίας απεργίας των λιμενεργατών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε απεργία στο λιμάνι του Πειραιά εκείνη την ημερομηνία δεν υπήρχε.


Το Πιστοποιητικό Ταξινόμησης των οχημάτων αναγράφει πως έφθασαν στο λιμάνι του Πειραιά στις 8 Αυγούστου. Από την άλλη μεριά το λιμάνι του Βόλου αναφέρει πως τα 193 αυτοκίνητα ξεφορτώθηκαν εκεί στις 9 Αυγούστου.
Τώρα έρχεται στο φως της δημοσιότητας το νέο έγγραφο που έχει η FMVoice στην κατοχή του και αφορά στην επίσημη απάντηση του Τελωνείου που πραγματικά περιπλέκει περαιτέρω τα πράγματα καθώς αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σας πληροφορούμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας μας από το icisnet η με αριθμό καταχώρησης 08.... Δήλωση Άφιξης Οχήματος βρίσκεται σε κατάσταση: κλεισμένη, αφορά σε 94 αυτοκίνητα, έχει ως Τελωνείο Εισόδου το Τελωνείο Βόλου μα ημερομηνία άφιξης 13-08-2008...».
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η FMVoice η κατάσταση «κλεισμένη» που αναγράφεται στην επίσημη απάντηση του Τελωνείου αφορά σε εκτελωνισμένα αυτοκίνητα!
Οπότε αν πρόκειται για εκτελωνισμένα αυτοκίνητα που εμπλέκεται το άλλο Τελωνείο που δίνει και επίσημες απαντήσεις που προορίζονται για δικαστική χρήση; 
Επίσης οι τελωνειακοί υπάλληλοι που φαίνεται να απαντούν σε ερωτήματα εισαγωγικής εταιρείας φαίνεται πως δεν γνωρίζουν κάτι για την σύνταξη των συγκεκριμένων εγγράφων καθώς αναγράφεται το όνομά τους ενώ αντίθετα οι προϊστάμενοί τους γνωρίζουν πολύ... καλύτερα.
Παράλληλα προκύπτει ένα άλλο πολύ μεγάλο θέμα που αφορά στον συνολικό αριθμό των αυτοκινήτων που ήρθαν από το συγκεκριμένο εργοστάσιο στη χώρας καθώς τα επίσημα έγγραφα της φορτωτικής του πλοίου κάνει λόγο για 193 αυτοκίνητα και όχι για 94 οχήματα.
Οπότε οι Αρχές καλούνται να ανακαλύψουν που πήγαν τα 99 αυτοκίνητα που λείπουν καθώς η ναυτιλιακή εταιρεία αναφέρει σε ερώτηση ιδιοκτήτη ενός από τα επίμαχα οχήματα πως το πλοίο εκφόρτωσε όλα τα οχήματα στο Βόλο και έφυγε άδειο για χώρα της Μέσης Ανατολής.

ΕΔΕ από την Περιφέρεια
Από τις 17 Μαρτίου έχει ξεκινήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφέρεια και ειδικότερα από τη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και όπως επισημαίνει ο Γενικός Διευθυντής της: «Σε συνέχεια της προκαταρκτικής εξέτασης και δεδομένου ότι τα στοιχεία που προέκυψαν αιτιολογούν την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, διέταξα ΕΔΕ και ο φάκελος έχει διαβιβαστεί στον προϊστάμενο της Υπηρεσίας που έχει αναλάβει την υπόθεση».
ede1

volos1
teloneio-athinon
andriswrx@yahoo.com




fmvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)