Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Πρόσκληση και Πρόταση προς τους Έλληνες ευρωβουλευτές

Από το Πελίτι (www.peliti.gr ελληνική οργάνωση υπεράσπισης παραδοσιακών ποικιλιών)
Παρανέστι 7 Μαρτίου 2014
Κυρίες και κύριοι,
Σας προσκαλούμε στη  14η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών το Σάββατο 26 Απριλίου 2014 (από τις 10:30 έως 16:00) στη γη του Πελίτι στο χωριό Μεσοχώρι του δήμου Παρανεστίουνομού Δράμας. Η γιορτή του 2013 έχει χαρακτηρισθεί από τους http://seedsavers.net/της Αυστραλίας «ως η μεγαλύτερη ανταλλαγή σπόρων σε όλον τον πλανήτη»
Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε έμπειρους και αφοσιωμένους ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιεργητές από όλες τις περιοχές της Ελλάδας που με πάθος και προσήλωση διατηρούν και διαδίδουν τις παραδοσιακές ελληνικές ποικιλίες, αυτές που σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην παγκόσμια διατροφή και έχουν υποστεί τις τελευταίες δεκαετίες μια τεράστιου μεγέθους γενετική διάβρωση.
Αυτή η διάβρωση που οδηγεί σε μείωση του γεωργικού πλούτου της ελληνικής αγροτικής βιοποικιλότητας και σε αύξηση της διατροφικής εξάρτησης από εισαγωγές οφείλεται σε σημαντικό βαθμό και στις προτεραιότητες της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
Είναι σαφές ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια νομοθεσία που να αντιμετωπίζει το πρόβλημα αυτής της απώλειας. Επειδή το προτεινόμενο ευρωπαϊκό νομοσχέδιο δεν ανταποκρίνεται σε αυτές τις απαιτήσεις σας προτείνουμε να το καταψηφίσετε στην ψηφοφορία στην ολομέλεια της 11ης Μαρτίου 2014 προκειμένου, να υπερασπίσετε   το γενετικό πλούτο της Ελλάδας και να εμποδίσετε την περαιτέρω αύξηση της διατροφικής μας εξάρτησης.
Με εκτίμηση και με πολλές προσδοκίες,
ΠΕΛΙΤΙ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αναφορά στο νομοσχέδιοCOM 2013, 262 final που κατατέθηκε από την Κομισιόν στις 6/5/13: «Κανονισμός του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την παραγωγή και τη διαθεσιμότητα φυτικού αναπαραγωγικού υλικού στην αγορά- (Κανονισμός για το φυτικό αναπαραγωγικό υλικό)»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)