Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

«Οι Έλληνες μπορούν να μειώσουν το χρέος με ναρκωτικά και σεξ» [μια ακόμα πρόκληση των Γερμανών]

«Οι Έλληνες μπορούν να μειώσουν το χρέος με ναρκωτικά και σεξ»Νέο άρθρο, με ξεκάθαρη ειρωνική διάθεση για τη χώρα μας και την προσπάθειά της να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο, δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της Bild, η οποία ως γνωστόν εδρεύει στη Γερμανία, τη χώρα δηλαδή που έχει κάνει διατριβή στην πορνεία...σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian. 
Το άρθρο του Ντιρκ Χέρεν, το οποίο τιτλοφορείται «Οι Έλληνες μπορούν να μειώσουν το χρέος με ναρκωτικά και σεξ», θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να χαρακτηριστεί ως αξιοπρεπές και μη ειρωνικό, δεδομένου ότι εξηγεί το πώς τα ναρκωτικά και η πορνεία θα συνυπολογίζονται από τις Βρυξέλλες στον υπολογισμό του ΑΕΠ των ευρωπαϊκών χωρών.


«Μελλοντικά», γράφει η Bild, «στην οικονομική στατιστική της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνυπολογίζονται και τα προερχόμενα από εγκλήματα και πορνεία έσοδα. Με βάση ευρωπαϊκή ρύθμιση του περασμένου Ιουνίου, όσο περισσότερους απατεώνες, όσο περισσότερα ναρκωτικά και όσο περισσότερη πορνεία και αδήλωτη εργασία έχει ένα κράτος, τόσο πιο πλούσιο γίνεται, μόνο όμως στα χαρτιά».

Ο αρθρογράφος επικρίνει το νέο αυτό μοντέλο υπολογισμού του ΑΕΠ και συνεχίζει τονίζοντας ότι «στις υπερχρεωμένες χώρες όπως είναι η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα, το μοντέλο αυτό επιφέρει θετικά αποτελέσματα, δεδομένου ότι όσο αυξάνεται το ΑΕΠ, τόσο μειώνεται το χρέος, από τη στιγμή που αυτό υπολογίζεται σε ποσοστό επί του ΑΕΠ».

Το άρθρο κλείνει με την τοποθέτηση του ευρωβουλευτή, Χέρμπερτ Ρόιλ, ο οποίος εξηγεί ότι «στην ουσία, το τεράστιο χρέος Ιταλίας και Ελλάδας δεν αντιμετωπίζεται με τέτοιες μεθόδους. Το καλύτερο που μπορεί να συμβεί είναι να προκύψει μια αισθητικού χαρακτήρα μείωση του χρέους».

Το δημοσίευμα, ωστόσο, χάνει την ουσία του και αυτομάτως γίνεται ειρωνικό, προκλητικό και στοχευμένο από τη στιγμή που στον τίτλο του ξεχνιούνται η Ισπανία και η Ιταλία, γίνεται αναφορά μόνο στην Ελλάδα και το μήνυμα δεν συνάδει με την οικονομική ανάλυση, αλλά αποτελεί προτροπή προς τη χώρα μας να υιοθετήσει πρακτικές που είναι ιδιαίτερα αγαπητές στη Γερμανία, όπως έχει αναφερθεί σε πλήθος δημοσιευμάτων διεθνών ΜΜΕ.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)