Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ξανά στο προσκήνιο η «φοροκάρτα» και το «πλαστικό χρήμα» με υποσχέσεις για εκπτώσεις στην φορολογία.



Με αφορμή το δημοσίευμα:

Όλη η αλήθεια για τις αποδείξεις Όλη η αλήθεια για τις αποδείξεις



Η παταγώδη αποτυχία του Υπουργείου Οικονομικών να φέρει στην ζωή των Ελλήνων την «φοροκάρτα» και την χρήση πιστωτικών καρτών ή αλλιώς το  «πλαστικό χρήμα» δεν πτοεί την κυβέρνηση. Απεγνωσμένα και χωρίς κανέναν δισταγμό διαλαλεί στα μεγάλα ιστολόγια τις προθέσεις της για την χρήση αυτών, δίδοντας εκπτώσεις φόρου, δηλαδή λίγο τυράκι για να πιάσει στην φάκα τον Έλληνα φορολογούμενο. 
Πρόκειται για μια αντισυνταγματική αντιμετώπιση που διακρίνει τους πολίτες σε κατηγορίες. Πέρα ότι το Σύνταγμα αναφέρει ότι οι Έλληνες πολίτες είναι ίσοι έναντι του νόμου, γεγονός που δεν ισχύει, θα λέγαμε ότι είναι ταυτόχρονα και μία ρατσιστική συμπεριφορά της κυβέρνησης

Βάζουν στο στόχαστρο ιδιαίτερες κατηγορίες πολιτών βάση της εργασίας τους και τους απευθύνουν ανυπόστατες κατηγορίες φοροδιαφυγής, αν  αυτό δεν είναι ρατσιστική συμπεριφορά τότε τι είναι; Βέβαια ο νόμος είναι φτιαγμένος από την κυβέρνηση που αν στην θέση της ήταν ο  οποιοσδήποτε πολίτης σύμφωνα με τα νομοσχέδια που ανάπτυξαν οι «φωστήρες» του κυρίου Βενιζέλου, θα είχε ποινικές και νομικές κυρώσεις, όμως η κυβέρνηση είναι υπεράνω πάντων, μόνο να μην πετά πολύ στα σύννεφα, γιατί θα πέσει ξαφνικά...

Έχουμε εκφράσει πολλές φορές την άποψη μας ότι μας οδηγούν με σκοπό την παρακολούθηση και το φακέλωμα του πολίτη –φορολογούμενου, με αυτούς τους τρόπους το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν χαρίζουν χρήματα χωρίς λόγο, ιδιαίτερα όταν πασχίζει να τα μαζέψει από παντού. Ακόμα και 40 % μείωση φόρου να έχουμε όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αυτοί έχουν βρει άλλους τρόπους να αρμέξουν τον  Έλληνα πολίτη, είτε με τα χαράτσια, είτε με έκτακτες εισφορές, είτε με τους φόρους πολυτελούς διαβίωσης κλπ τεχνάσματα για να γεμίσουν τα ταμεία των κερδοσκόπων - δανειστών μας.  Ας μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι το 2014 θα έχουν έτοιμο το περιουσιολόγιο και οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα φορολογούνται σύμφωνα με αυτό αλλά και με τις κινήσεις στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς καθώς και με τον ΠΟΛ1077  τις καταναλώσεις ρεύματος, νερού, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, δηλαδή με το μεγαλύτερο φακέλωμα που έγινε στη χώρα μας. 

Όσα και να μας προσφέρουν για την χρήση αυτών των ηλεκτρονικών παιχνιδιών πιστωτικών καρτών και φοροκάρτα δεν συγκρίνονται με την έλλειψη της ελευθερίας που προκαλούν. Η επιβολή της αχρήματης εποχής είναι ο στόχος τους και όχι η πάταξη της φοροδιαφυγής. Μια τέτοια εποχή θα έχει μετατρέψει τον πολίτη σε αριθμό , δούλο του συστήματος χρησιμοποιώντας μόνο λογιστικό χρήμα. Θα μπορούν τον καθένα μας να τον κάνουν δέσμιο με λογιστικές εγγραφές, άλλωστε οι πιστωτικές κάρτες έδειξαν ότι η χρήση τους ήταν μια από τις αιτίες κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος δημιουργώντας τεράστια χρέη από τους πολίτες που δεν κατάλαβαν ότι αυτά τα χρήματα δεν τους ανήκουν. Χρήματα που δεν ανήκουν ούτε στις τράπεζες, μια που είναι  λογιστικό δημιούργημα τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση στηρίζει και συντηρεί την απάτη και την φούσκα των τραπεζών. 

(Επιμέλεια ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)