Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ε.Π.Κ.Κρήτης : "Άρχισαν οι Τράπεζες, να μας νοικιάζουν τα σπίτια μας"

΄Ηρθε και αυτό!!! Μας καλούν να μας νοικιάσουν το σπίτι μας!!!
Εικόνα απελπισίας , νευρικότητας , είναι εκείνη που αποτυπώνεται στα ...
μάτια των καταναλωτών, που έχασαν τα σπίτια τους, από πλειστηριασμό Τραπεζών, πριν ακόμα εκπνεύσει η προθεσμία αναστολής των πλειστηριασμών ( λήγει στις 31-12-2013 ) οι οποίοι φθάνουν πλέον μετά από τετελεσμένο γεγονός , (έχει βγει το σπίτι τους σε πλειστηριασμό, και έχει μετακινηθεί στα χέρα της Τράπεζας) να χάνουν την μοναδική τους κατοικία και όταν καλούνται να υπογράψουν "συμβόλαια μίσθωσης " από την Τράπεζα, να τρέχουν απελπισμένοι και να ζητούν βοήθεια στήριξης και καθοδήγησης από την ΄Ενωση Καταναλωτών Προστασίας Κρήτης.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , η οποία εκθέτει το θέμα στην δημοσιότητα ,αναφέροντας ότι ," Η αλήθεια είναι ότι , οι καταστάσεις που βιώνουν σήμερα τα "υπερχρεωμένα νοικοκυριά " είναι πρωτόγνωρες, απίστευτες ,δραματικές " και συνεχίζοντας η ΄Ενωση την ανακοίνωση της ,θέλοντας να ενημερώσει τους καταναλωτές λέει :
¨Οι καταναλωτές προσέρχονται στην ΄Ενωση επιδεικνύοντας όχι πλέον συμβάσεις δανείων, αλλά με συμβόλαια μίσθωσης της πρώτης κατοικίας, από δανειολήπτες τον οποίο η κατοικία πέρασε στα χέρια των Τραπεζών κατόπιν τραγικών μικρών ποσών απαίτησης. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δανειολήπτριας ,η οποία δανείστηκε 15.000 Ευρώ, από Τράπεζα, δανειολήπτρια η οποία πλήρωνε κανονικά τις δόσεις της, μέχρι που ήρθε η αδυναμία πληρωμής των δόσεων προς αυτήν , καθιστώντας κάποιες δόσεις απλήρωτες. Η Τράπεζα εκμεταλευόμενη την "ευκαιρία" κινήθηκε γρήγορα, αιτώντας και απαιτώντας το συνολικό χρέος, βγάζοντας την μοναδική κατοικία της δανειολήπτριας σε πλειστηριασμό, καταφέροντας έτσι, να περάσει το ακίνητο σαυτή, και τώρα να την καλεί μέσω των υπαλλήλων της με "ευγενικό τρόπο" να γίνει ενοικιάστρια ,στο ίδιο της το σπίτι.

και συνεχίζοντας την ανακοίνωση της η ΄Ενωση απευθυνόμενη στους καταναλωτές - δανειολήπτες συμβουλεύει,
" Επειδή "η ωμή πραγματικότητα" η απώλεια της πρώτης κατοικίας, δημιουργεί και θα δημιουργήσει απρόβλεπτα κοινωνικά φαινόμενα, όσο η κρίση παρατείνεται, θα πρέπει να μην αδιαφορούμε για τα έγγραφα που μας έρχονται από τις Τράπεζες.Μπορεί να είναι ένα απλό εξώδικο, αλλά μπορεί και να είναι ένα σοβαρό δικαστικό έγγραφο, με σημαντικές αρνητικές συνέπειες για το σπίτι μας ή άλλο περιουσιακό στοιχείο. Άμεσα ενημερώνουμε για συμβουλετυτική, την πλησιέστερη σε μας Πιστοποιημένη ΄Ενωση Καταναλωτών , δεν αμελούμε!!!


Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)