Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

«Χρηματοδοτικό κενό» και για τις τράπεζες

Δυσοίωνα τα πρώτα μηνύματα από την έκθεση της αμερικανικής ελεγκτικής εταιρίας BlackRock για τα χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών
Picture 0 for «Χρηματοδοτικό κενό» και για τις τράπεζεςΣε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί τις τελευταίες ώρες οι διοικήσεις των τεσσάρων μεγάλων πιστωτικών ομίλων της χώρας. Και αυτό γιατί οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πρώτα μηνύματα για τα συμπεράσματα της έκθεσης της αμερικανικής ελεγκτικής εταιρίας BlackRock, αναφορικά με την κατάσταση των χαρτοφυλακίων τους, είναι δυσοίωνα.

Ήδη, τα αρμόδια επιτελεία έχουν ξεκινήσει να καταστρώνουν εναλλακτικά σχέδια αντιμετώπισης του προβλήματος, ωστόσο, χτυπούν πάνω σε έναν «τοίχο»: αυτόν που έχει να κάνει με την δεξαμενή άντλησης των κεφαλαίων που θα απαιτηθούν για να καλυφθούν οι αυξημένες επισφάλειες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ενδιαφερόμενες διοικήσεις έχουν ήδη ενημερώσει ότι αν απαιτηθούν ποσά μεγαλύτερα των 600 - 700 εκατ. ευρώ, τότε, απλά, θα ...σηκώσουν τα χέρια ψηλά. Πρακτικά, αυτό συνεπάγεται ότι δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις νέες αυξήσεις κεφαλαίου που θα απαιτηθούν, όπερ σημαίνει, με τη σειρά του, ότι τα λεφτά θα πρέπει να μπουν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).


Εάν τα παραπάνω επιβεβαιωθούν, τότε η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς, θα πάρουν το δρόμο της Eurobank και θα κρατικοποιηθούν. Με ό,τι βεβαίως κάτι τέτοιο συνεπάγεται, για τις ίδιες και τους μετόχους τους. Ειδικότερα, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο πήχης μπαίνει κάπου στα 500 εκατ. για την Alpha Bank και ελαφρώς πιο πάνω για τα άλλα δύο σπίτια...



voria.gr



Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Παρόλο που η πολιτική θέση της Τρόικας και της Ελληνικής κυβέρνησης είναι να ξεπουλήσουν τα πάντα με τις αποκρατικοποιήσεις, έρχονται οι τράπεζες, που έχουν τα μεγαλύτερα χρηματικά κενά, να γίνονται κρατικές.  
Κατάφεραν να μετατρέψουν το χρέος των τραπεζών σε δημόσιο χρέος και να τα μεταφέρουν σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό. Τώρα θα κρατικοποιήσουν τις τράπεζες για  να πληρώσει τα σπασμένα και πάλι ο Έλληνας πολίτης και αφού ισορροπήσουν οικονομικά τότε θα ξαναγίνουν ιδιωτικές.
Ο μόνος χαμένος είναι ο λαός που διώκεται από ένα βίαιο κύμα φοροεισπρακτικής επιδρομής και παράλληλα πλήγεται από την τεράστια ανεργία που προκάλεσε αυτή η πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)