Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΣΤΙΧΟ   



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 



Αγαπητοί καταναλωτές,
Για πρώτη φορά, μετά το 1908 που καθιερώθηκε στη χώρα μας η Κυριακή – Αργία, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, τα εμπορικά καταστήματα σε όλη σχεδόν τη χώρα θα λειτουργήσουν ΚΥΡΙΑΚΗ. Αυτό είναι το αποτέλεσμα ενός νέου μνημονιακού νόμου (Ν. 4177/13), που πέρασε μέσα στο καλοκαίρι η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και με τον οποίο γενικεύεται και καθιερώνεται η λειτουργία των καταστημάτων τουλάχιστον για 7 Κυριακές το χρόνο, ενώ με αποφάσεις των Αντιπεριφερειαρχών δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας τους και τις 52 Κυριακές του έτους. Ο νέος αυτός νόμος έρχεται να ολοκληρώσει το ξήλωμα όλων των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο πλαίσιο της εφαρμογής του Μνημονίου που μας έχουν επιβάλλει από το 2010 οι ξένοι δανειστές.
Σήμερα οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο, και όσοι δεν έχουν μείνει ακόμα άνεργοι εξαιτίας των χιλιάδων λουκέτων που έχουν βάλει οι εμπορικές επιχειρήσεις, αναγκάζονται να εργάζονται με μερική απασχόληση ή απασχόληση 2-3 ημερών την εβδομάδα και με μισθό που πολλές φορές δεν ξεπερνά τα 400 Ευρώ το μήνα. Καθημερινά γίνονται λάστιχο, προκειμένου να εξασφαλίσουν έναν αξιοπρεπή μισθό. Τώρα καλούνται να εργάζονται ακόμα και τις Κυριακές με ένα απλό ωρομίσθιο πείνας, που δεν θα υπερβαίνει τα 3 Ευρώ την ώρα και χωρίς την προσαύξηση του 75%. Θέλουν τους εργαζόμενους χωρίς ημέρα ανάπαυσης, χωρίς κοινωνική και οικογενειακή ζωή, χωρίς ελεύθερο χρόνο.
Με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, η Κυβέρνηση ουσιαστικά υποκύπτει στην απαίτηση των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, των malls, των εμπορικών κέντρων και των εκπτωτικών χωριών που έχουν ξεφυτρώσει σε όλη τη χώρα και θέλουν να αρπάξουν το –λιγοστό λόγω της κρίσης -τζίρο από τις γειτονιές και τα μικρά καταστήματα, όπου εργάζεται το 80% των εμποροϋπαλλήλων. Στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, οδηγούν σε οικονομική ασφυξία το μικρομεσαίο εμπόριο και προσθέτουν ακόμα περισσότερα λουκέτα αλλά και ανεργία στους εμποροϋπαλλήλους.
Όμως αυτό που σήμερα λείπει από τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές δεν είναι οι ώρες για να ψωνίσουμε, αλλά τα χρήματα και οι μισθοί για να ζήσουμε αξιοπρεπώς. Η λιτότητα και τα χαράτσια που έχουν επιβάλλει δανειστές – Κυβέρνηση είναι καταστροφή για τους πολλούς.


Αγαπητοί καταναλωτές,
Εμείς οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο λέμε ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ. Έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε και να υπερασπιστούμε την ΚΥΡΙΑΚΗ – ΑΡΓΙΑ. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην ανάπαυση και στη δυνατότητα να έχουμε προσωπική, κοινωνική και οικογενειακή ζωή. Να αγωνιστούμε για να ανατραπούν μια ώρα αρχύτερα οι καταστροφικές πολιτικές που έχουν επιβάλλει Τρόικα – Δανειστές – Μνημονιακή Κυβέρνηση.
Στον αγώνα αυτό είσαστε σύμμαχοι και εσείς. Αν το Εμπόριο λειτουργήσει την Κυριακή είναι βέβαιο ότι θα συμπαρασύρει και άλλους συναφείς κλάδους!
ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, η πλειοψηφία των οποίων είστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ που έχουμε χτυπηθεί από τη λιτότητα, το πετσόκομμα των μισθών & των συντάξεων και τα ατέλειωτα φορολογικά χαράτσια που μας έχουν φτωχοποιήσει βίαια, για να εξυπηρετηθούν οι δανειστές, οι τραπεζίτες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες. 

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ: ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)