Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ ...

Πλοκή αστυνομικού-κατασκοπευτικού μυθιστορήματος αποκτά η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ καθώς η περιρρέουσα ατμόσφαιρα φορτίζεται διαρκώς με ακατανόητες λεπτομέρειες. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης αναζητούν τον άγνωστο "Χ" που πήρε, αναπαρήγε και παραμόρφωσε τη λίστα των ονομάτων και ο ΣΥΡΙΖΑ επιζητεί την πολιτική και ποινική στοχοποίηση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Στο παρασκήνιο όμως....
εξελίσσονται διεργασίες που εμπλέκονται οι μυστικές υπηρεσίες, η αστυνομία και η δικαστική εξουσία, τις οποίες τα media έχουν επιλέξει να αγνοήσουν.

Το αρχικό CD του οποίου η τύχη αγνοείται μέχρι τώρα, αν και νέα λίστα ήρθε από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, φαίνεται ότι βρίσκεται στα χέρια ξένης πρεσβείας η οποία το απέκτησε μέσω της δραστηριοποίησης μυστικών υπηρεσιών.

Διπλωματικές πηγές διαρρέουν ότι η Γαλλία γνώριζε την πορεία του αρχικού CD βήμα, βήμα καθώς τόσο η λίστα όσο και κώδικας του οπτικού δίσκου, περιείχαν λογισμικό παρακολούθησης και καταγραφής το οποίο σε κάθε ευκαιρία έστελνε δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και τροποποιήσεων στις γαλλικές αρχές.

Οι ελληνικές διωκτικές αρχές ακολουθώντας τα ίχνη ενός εκ των USB sticks που αναπαρήχθησαν σε υπολογιστές του ΣΔΟΕ έφτασαν στα ίχνη του κυκλώματος εμπορίας απόρρητων προσωπικών φορολογικών δεδομένων προσώπων και εταιριών. Αν και επισήμως οι δυο υποθέσεις δεν συνδέονται τόσο η Ασφάλεια όσο και η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος είχαν πολλές κοινές συσκέψεις τον προηγούμενο καιρό τόσο στην οδό Κατεχάκη όσο και στη ΓΑΔΑ, για το συντονισμό της δράσης και τον περιορισμό των διαρροών.

Από τις δράσεις για την ανάκτηση του πρωτοτύπου εξαιρέθηκε η ΕΥΠ, η οποία θεωρήθηκε ότι έδρασε σε προγενέστερο χρόνο χωρίς να ενημερώσει δημιουργώντας προβλήματα και προκαλώντας αναστάτωση.

Κύκλοι της ΕΥΠ συσχετίζουν με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ τόσο με την εξάρθρωση των εταιριών εμπορίας φορολογικών δεδομένων στη Δάφνη και την Ηλιούπολη όσο και με "αθόρυβες" έρευνες σε σπίτια συνεργατών του Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ξένες μυστικές υπηρεσίες ερευνούν και ενδεχόμενη διασύνδεση των συλλήψεων τρομοκρατών με τις εν εξελίξει έρευνες για τη πρωτότυπο CD.

Οι γαλλικές αρχές φαίνεται ότι αν και δεν έχουν το αρχικό CD στην κατοχή τους, γνωρίζουν τη διαδρομή του με μεγάλη ακρίβεια και μπορούν να δώσουν δεδομένα για τους κατά καιρούς κατόχους του. Στο σήριαλ εμπλέκονται και υπηρεσιακοί παράγοντες της χώρας στις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ, οι οποίοι ενημερώθηκαν κατά καιρούς για την εξέλιξη των παράλληλων ερευνών από ξένους οίκους και μυστικές υπηρεσίες.

Όπως διαρρέουν στελέχη της ΕΥΠ και η HSBC προσπάθησε να ανακτήσει το CD ώστε να ανακόψει την πορεία των ερευνών.


http://www.sofokleousin.gr/

(Το είδαμε στο: ksipnistere )

Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:

Μπορεί η λίστα Λαγκάρτ να μπήκε στην ζωή μας για να μας αποπροσανατολίσει από ποιο ουσιαστικά γεγονότα που διαδραματίζονται στην χώρα μας, αλλά έχει και τα θετικά της. Έγινε εμφανή η βρωμιά που επικρατεί στην Βουλή των Ελλήνων, ο Παπακωσταντίνου πρώην Υπουργός Οικονομικών, δήθεν να μην γνωρίζει ποιος έχει την λίστα, «σαν» να έχει δώσει όρκο τιμής να μην προδώσει τους συνεργάτες του. Βλέπουμε μια συμμορία να κυβερνά και ταυτόχρονα να κοροϊδεύει ανοιχτά και χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας έναν ολόκληρο λαό και να το μαθαίνει όλος ο κόσμος. Τι εμπιστοσύνη θα μπορούμε να έχουμε στα πολιτικά πρόσωπα, ακόμα και οι αρχηγοί των κομμάτων τύπου Βενιζέλου, ΓΑΠ και κάθε λήσταρχου να περνάνε με απόλυτη φυσικότητα αντισυνταγματικούς νόμους. 


Το Ελληνικό κράτος έγινε τσιφλίκι αυτής της «συμμορίας» αυτοί αποφασίζουν, αυτοί διατάσουν και αυτοί δεν έχουν καμία ευθύνη, σαν κάποιος που κλέβει ή σκοτώνει αν περάσει ο καιρός δεν διέπραξε κανένα έγκλημα.  

Έρχεται και αυτό το άρθρο που αναφέρει για παρακολούθηση όσων είχαν παραλάβει την λίστα, έχει πολύ ενδιαφέρον που ο ένας παρακολουθεί τον άλλον και όλοι μαζί το λαό.  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)