Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

TI KΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ


Τελικά για όλα υπάρχει εξήγηση…! Στην περίπτωση δε της αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ, ο πραγματικός
λόγος που η εταιρεία ζήτησε τόσο μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγιά της, είναι ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟΣ…! Το έκαναν αυτό μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν την γραφειοκρατική ανικανότητα του κράτους αλλά και της διοίκησης της ΔΕΗ…! 
Αυτή τη στιγμή, αντί το κράτος και η ΔΕΗ να φροντίσουν να βγει περισσότερος ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ λιγνίτης από τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν στη χώρα μας, ΚΑΝΕΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ από ΤΟΥΡΚΙΑ και ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ αυξάνοντας το κόστος παραγωγής ρεύματος κατά 30%…!!!
Όπως διαβάζουμε σε άρθρο του capital.gr στις 18/1Σήμερα:
1. Η ΔΕΗ βασίζεται στις λιγνιτικές μονάδες που είναι απείρως πιο ρυπογόνες από τις λιθανθρακικές.
2. Τα αποθέματα λιγνίτη έχουν πρακτικώς εξαντληθεί.
3. Σήμερα αυτό που παράγουν τα ορυχεία είναι χώμα με λίγο λιγνίτη (~2.000 kcal/ kg) και αναγκάζονται να κάνουν εισαγωγή λιγνίτη από την Βουλγαρία με 4-4.500 kcal/ kg για να τα αναμιγνύουν…
4. Στην Μεγαλόπολη παράγουν ρεύμα από πετρέλαιο με γεννήτριες που νοικιάζουν από τον Κοπελούζο με κόστος λίγο κάτω από 1€/kW (ναι! kW)
 
Πηγή :  neolaiaem.blogspot.gr και capital.gr
Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2IWWRifDP

 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)