Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Olivier Blanchard στις 3.1.2013 “η λιτότητα στην Eλλάδα υπήρξε τραγικό λάθος”


Κύριοι Βουλευτές,
Όπως σχετικά γράφει κατωτέρω η τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Μαρία Νεγρεπόντη Δεληβάνη για τη δήληση τουεπικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ, Olivier Blanchard περί σφάλματος:
«Και ενώ μια τέτοια δήλωση θα έπρεπε να γίνει σημαία για την άμεση αλλαγή αυτής της καταστρεπτικής πολιτικής που αποτελειώνει την Ελλάδα, και ενώ αποτελεί μια, εξ ουρανού, ευκαιρία για να επαναθέσουμε από την αρχή το περιεχόμενο των Μνημονιων, για να διαμαρτυρηθούμε προς κάθε κατεύθυνση,για να απαιτήσουμε το δίκαιό μας, τελοσπάντων….δεν κουνιέται φύλλο!».  Για να καταλήξει στη φράση «έλεος».                                                                                   
Με όλην την εξαιρετική μου εκτίμηση στην κ. Δεληβάνη οφείλω να παρατηρήσω ότι το λάθος ήταν και είναι εσκεμμένο για προκληθεί οικονομική καταστροφή της χώρας μας και δήμευση του υποθηκευμένου εθνικού πλούτου της.
Φαίνεται όμως ότι κάποιος «αφελής» του ΔΝΤ ανακάλυψε το «σφάλμα» και πίστεψε ότι ήταν σφάλμα.
Αυτό είναι φανερό από τη συνέχιση του δολοφονικού «σφάλματος»

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Με την ευκαιρία της δήλωσης του Olivier Blanchard στις 3.1.2013 ότι η “λιτότητα στην Eλλάδα υπήρξε τραγικό λάθος”
—————————————————————————————————————————————————
Είναι απορίας άξια τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στην πρόσφατη δήλωση του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ, Olivier Blanchard, η οποία περιλαμβάνεται στην έκθεση της 3.1.2013 του Ταμείου (με εκτενή ανάλυση στο περιοδικό Marianne), και στην οποίαν ξεκάθαρα ομολογεί ότι ήταν “τραγικό λάθος η πολιτική λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα”. Και ενώ μια τέτοια δήλωση θα έπρεπε να γίνει σημαία για την άμεση αλλαγή αυτής της καταστρεπτικής πολιτικής που αποτελειώνει την Ελλάδα, και ενώ αποτελεί μια, εξ ουρανού, ευκαιρία για να επαναθέσουμε από την αρχή το περιεχόμενο των Μνημονιων, για να διαμαρτυρηθούμε προς κάθε κατεύθυνση,για να απαιτήσουμε το δίκαιό μας, τελοσπάντων….δεν κουνιέται φύλλο! Αντιθέτως-είναι πράγματι απίστευτο!- ακούμε τους αρμόδιους να μας διαβεβαιώνουν ότι….”θα τα καταφέρουμε”! Μα, τι συμβαίνει, ακριβώς;;; Δεν  υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στους επιτελείς του κατ’εξοχήν οργάνου, που κατήρτισε και επέβαλε αυτά τα εγκληματικά προγράμματα, και των εκτελεστών τους;;;Οι τελευταίοι εξακολουθούν να επιμένουν στην εφαρμογή των Μνημονίων, παρότι οι εμπνευστές τους αισθάνθηκαν επιτέλους την ανάγκη να δηλώσουν ότι αποτελούν “τραγικά λάθη”;;;
Ας αφήσουμε, βέβαια, και στο τι μπορεί να σημαίνει αυτή η ομολογία του Olivier Blanchard, για “λάθος”, όταν αυτό κατέληξε σε πλήρη καταστροφή μιας μικρής ευρωπαϊκής οικονομίας του 21ου αιώνα, και σε ολοκληρωτική εξαθλίωση του λαού της. Ένα “λάθος”, που κραύγαζε ως τέτοιο ακόμη και κατά την κρίση πρωτοετών φοιτητών των Οικονομικών, εξαρχής. Ένα έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας.
Και….τώρα;;; Εμείς, “περήφανα” συνεχίζουμε την πορεία προς τον γκρεμό….ξεπουλάμε νησιά και υπηρεσίες εθνικής ωφέλειας, και ενθαρρύνουμε τους υπηκόους ότι θα “τα βγάλουμε πέρα”….παρότι οι πρωτεργάτες των Μνημονίων δηλώνουν δημόσια ότι είναι “τραγικά λανθασμένα”. Εμείς, βουλώνουμε τα αυτιά μας και συνεχίζουμε την καταστροφή. ΕΛΕΟΣ!

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)