Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Σάλος με τους εργοδότες που ζητούν κωδικούς στο facebook

Το κοινωνικό δίκτυο δε θα κινηθεί νομικά εναντίον τους

Προκειμένου να περιορίσει το φαινόμενο που θέλει τους εργοδότες να ζητούν από τους υποψήφιους για πρόσληψη πρόσβαση στο προφίλ τους στο Facebook με στόχο να σχηματίσουν πλήρη εικόνα γι' αυτούς, η υπηρεσία τόνισε ότι η απαίτηση του κωδικού ενός χρήστη συνιστά παραβίαση των κανόνων χρήσης της.

«Ως χρήστης δεν πρέπει να αναγκάζεσαι να μοιραστείς τις ιδιωτικές σου πληροφορίες και την επικοινωνία σου προκειμένου να προσληφθείς σε μία δουλειά», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Facebook. «Και ως φίλος του χρήστη δεν πρέπει να ανησυχείς ότι οι ιδιωτικές σου πληροφορίες και οι επικοινωνίες θα αποκαλυφθούν σε άγνωστα άτομα μόνο και μόνο γιατί κάποιος φίλος σου αναζητά εργασία».

Παρόλα αυτά διευκρίνισε ότι, παρόλο που αναζητά νομικούς τρόπους για να προστατεύσει τους χρήστες του, δεν προτίθεται να στραφεί δικαστικά εναντίον εργοδοτών που διατυπώνουν τέτοια αιτήματα.

ΠΗΓΗ

Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
η κοινωνική δικτύωση σε πλατφόρμες τύπου ΦΒ είναι ένα τεράστιο φακέλωμα. Είναι πολλές οι φορές που σχολιάσαμε ότι οι χρήστες του πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο τι δημοσιεύουν στον τοίχο τους και πόσο εύκολο είναι να τους υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα ή να τα επεξεργαστούν ακόμα και για να τους αξιολογήσουν για την εύρεση εργασίας. Θεωρούμε ότι η κοινωνική δικτύωση ΦΒ δείχνει αντικοινωνική συμπεριφορά χάνοντας πολύτιμο χρόνο από την αληθινή επαφή των ανθρώπων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)