Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Λευκοί γάμοι Πακιστανών με Βουλγάρες για άδειες παραμονής


«Φάμπρικα» στην Κρήτη

Κύκλωμα της «πράσινης κάρτας», που προμήθευε με το αζημίωτο πλαστά πιστοποιητικά σε αλλοδαπούς για τέλεση λευκών γάμων προκειμένου να πάρουν την άδεια παραμονής στην Ελλάδα, αποκαλύφθηκε στην Κρήτη.

Η κομπίνα εξιχνιάστηκε όταν ένας αντιδήμαρχος από το Ηράκλειο παρατήρησε από το περασμένο καλοκαίρι μεγάλο αριθμό πολιτικών γάμων να είναι όμοιοι: Ο γαμπρός Πακιστανός και η νύφη Βουλγάρα.



Όπως δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, από την έρευνα αποκαλύφθηκε ότι πολλά από τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την τέλεση γάμου ήταν πλαστά, ενώ κανένα από τα πιστοποιητικά που είχαν κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου δεν είχε επικυρωθεί από το υπουργείου Εξωτερικών, όπως προβλέπεται.

Το εντυπωσιακό στην υπόθεση είναι πως πάντα η νύφη ήταν από τη Βουλγαρία. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Αεράκη, το γεγονός αυτό εξηγείται: «Επειδή η Βουλγαρία είναι κράτος-μέλος της Ε.Ε. δίνεται αυτόματα η δυνατότητα στο σύζυγο να κάνει τα χαρτιά του ως ευρωπαίος πολίτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)