Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Πηγαίνουν στην Ελβετία για να αυτοκτονήσουν

Εκατοντάδες άνθρωποι προσέφυγαν στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία το 2009

Περίπου 300 άτομα που κατοικούν στην Ελβετία έχασαν τη ζωή τους το 2009 με υποβοηθούμενη αυτοκτονία, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία στο Νιουσατέλ.

Αυτός ο αριθμός αυξάνεται σταθερά από το 1998, που δόθηκαν στην δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία για το ζήτημα.

Το σύνολο σχεδόν, περίπου το 90%, των ανθρώπων που προσέφυγαν στην αυτοκτονία, ήταν 55 ετών ή περισσότερο. Μόνο το 1% ήταν κάτω των 35 ετών.



Μετά τα 55 έτη, ο αριθμός των υποβοηθούμενων αυτοκτονιών είναι πολύ υψηλότερος στις γυναίκες επειδή είναι πιο πολυάριθμες στον πληθυσμό.

Κατά την περίοδο 1998-2011, η οργάνωση Dignitas βοήθησε 1.169 αλλοδαπούς να πεθάνουν, περίπου οι μισοί εκ των οποίων προέρχονταν από τη Γερμανία (664), ενώ ακολουθούν οι Βρετανοί (182) και οι Γάλλοι (117).

Από το 1998, όλα τα καντόνια έχουν καταγράψει τουλάχιστον μία περίπτωση υποβοηθούμενης αυτοκτονίας. Το καντόνι της Ζυρίχης έχει το μεγαλύτερο αριθμό σε δώδεκα χρόνια (700), και το υψηλότερο ποσοστό 5,6 ανά 1.000 θανάτους. Το καντόνι της Γενεύης, έχει καταγράψει 100, ή 4,4 ανά 1.000 θανάτους.

Το Βέλγιο και η Ολλανδία είναι οι μόνες χώρες που διαθέτουν πληροφορίες για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Στο Βέλγιο, από την έναρξη ισχύος του νόμου, το 2002, ο αριθμός των περιπτώσεων της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας συνέχισε να αυξάνεται για να φθάσει τους 7,9 ανά 1.000 θανάτους το 2009.

Οι 300 περιπτώσεις που καταγράφηκαν στην Ελβετία φέτος αντιστοιχούν σε 4,8 θανάτους στους 1.000.

Η Ολλανδία έχει καταγράψει μόνο 2,3 περιπτώσεις ανά 1.000 θανάτους το 2010.

Τον Ιούνιο του 2011, η ελβετική κυβέρνηση αποφάσισε να μην ρυθμίζει με ειδικό τρόπο την οργανωμένη βοήθεια σε αυτοκτονία, η οποία παρέχεται από οργανώσεις όπως η Exit και η Dignitas.


Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
αυτός είναι ο πολιτισμός των αναπτυγμένων κρατών. Η ευτυχία των βόρειων λαών της Ευρώπης έχει εκλείψει εδώ και χρόνια, δεν είναι η οικονομική κρίση που τους ωθεί σε τέτοιες ενέργειες αλλά ο τρόπος ζωής τους.  Αυτό που δεν θα χαρούν ποτέ τους είναι ο ήλιος και οι θάλασσες της μικρής και φτωχής Ελλάδας μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)